Olupine i neregistrovana auta neće više zauzimati javne površine

Olupine i neregistrovana auta neće više zauzimati javne površine

1640
10
Podijeli

images_slike_dogadjaji_2015_razno_septembar_orjenski_bataljon_parkingU akciji uklanjanja olupina i neregistrovanih vozila sa javnih površina, komunalna policija Opštine Herceg Novi je za dvije sedmice naložila uklanjanje 17 vozila.
Kako je objasnio načelnik Komunalne policije, Zoran Bijelić, ukoliko se zna vlasnik vozila, a ne postupi po izdatom rješenju, izdaje se prekršajni nalog za fizička lica do 100 eura, za preduzetnike od 50 do 3.000 eura, a za pravna lica od 150 do 1.500 eura. Nakon toga se pristupa uklanjanju napuštenog ili neregistrovanog vozila i deponovanju na parking Komunalno-stambenog preduzeća.
Ukoliko se vlasnik ne odazove i ne preuzme vozilo, uz dokaz da je prethodno izmirio troškove premještanja i čuvanja vozila, ono se predaje Upravi za imovinu.
Prema Odluci o regulisanju drumskog saobraćaja, zabranjeno je parkiranje vozila u suprotnosti sa Zakonom o bezbjednosti saobraćaja na putevima, a posebno ako se vozilo nalazi na zaštićenim ili javnim površinama, ako je neregistrovano, ako je neispravno ili havarisano, ako se radi o priključnom vozilu bez sopstvenog pogona i ako se radi o prikolici za transport barki-čamaca.
Vozač ne smije parkirati vozilo ispred ulaza u zgradu, dvorište ili garažu, ispred kontejnera za smeće, kao i iznad priključaka na vodovodnu mrežu i ulaza u kanalizaciju, ili drugu mrežu komunalnih službi. Nije dozvoljeno ni parkiranje na trotoaru, odnosno pješačkoj stazi, na zelenoj površini i na drugim javnim površinama koje nijesu predviđene za parkiranje.

10 Komentari

 1. Dodjite u Kamenare i pogledajte jedino setaliste koje imamo ispod skol e i “RODA” marketa kako ga je “Pomorski saobracaj” okupirao i totalno zauzeo nekakvim bilbordima.Imali komunalna policija i opstina snage da se suprostavi ovom tajkunu i ovo odmah ukloni.Ovo sto Dejan Ban radi u Kamenarima,vise nego, zalosno je.
  0  0
 2. Hoce li se sa javnih povrsina,sto je nesporno od skupstinske odluke 1997,ukloniti i kombi vozila koja sluze za prevoz putnika,kamioni,taxi vozila,ili cemo i ovo selektivno,ko jaci,ko ciji.
  0  0
 3. Prvo Opština treba da uknjiži svoje javne površine koje je prikačila na ime građana koji se graniče sa tim površinama kako bi oni bili tuženi i plaćali troškove, iako to nijesu mogli znati .Može li se sređivati opština nekim logičnim redom? Može li građanin tužiti državu ili opštinu?Može,ali će izgubiti svaki spor i sebe lično.
  0  0
 4. pozdravljam napore da se konacno oslobode trotoari. zakon se izgleda primjenjuje selektivno.ista ulica, a do pola popismo kazne ako parkiramo na trotoaru, a od pola iste ulice pik pu ne vazi zakon.
  0  0
 5. Neka malo obrate paznju na ove praonice sto prodaju i kola, a parkiraju na parkinzima stambenih zgrada i zauzimaju stanarima parking mjesta. Dodjite malo u Bijelu, preko puta benzinske. Nadam se da ce nadlezni procitati ovaj komentar.
  0  0

Ostavite komentar

*

code