Ombudsman, Šućko Baković u posjeti opštini Herceg Novi

Ombudsman, Šućko Baković u posjeti opštini Herceg Novi

4
Podijeli

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore, Šućko Baković, boraviće sa saradnicima u Herceg Novom 19. i 20. oktobra u okviru održavanja “Dana Zaštitnika”, saopštavaju iz crnogorskog Ombudsmana.

– Tom pirlikom neposredno će razgovarati sa građanima koji smatraju da su im povrijeđena ljudska prava i slobode postupanjem državnih organa, organa lokalne samouprave, javnih službi ili drugih nosilaca javnih ovlašćenja i primati njihove pritužbe – navodi se u saopštenju.

Picerija i restoran

Prijem građanki/na biće organizovan u zgradi opštine, u sali za vjenčanja, u četvrtak 19. oktobar od 11:30 do 15 h i petak 20. oktobar od 10 do 13 h.

Potrebno je da zainteresovani građani donesu kopiju dokumentacije koju posjeduju u vezi sa pritužbom.

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore (Ombudsman) je nezavisna i samostalna institucija, čiji je zadatak da preduzima mjere za zaštitu ljudskih prava i sloboda, kad su povrijeđena aktom, radnjom ili nepostupanjem državnih organa, organa državne uprave, organa lokalne samouprave i lokalne uprave, javnih službi i drugih nosilaca javnih ovlašćenja kao i mjere za sprječavanje mučenja i drugih oblika nečovječnog ili ponižavajućeg postupanja i kažnjavanja i mjere za zaštitu od diskriminacije.

4 Komentari

  1. @savina
    Tacno tako! Sve je ostalo gluma i presipanje iz supljeg u prazno preko ledja naroda. Prvo nek iskorijene partijsko zaposljavanje i prelijetanje, da bi covjek bio dostojan i postovan . Ovako o poslu mozemo da sanjamo nas dobra vecina a o standardu vrijednom zivota normalnih ljudi tek… zato smo svi i ovakvi kakvi jesmo! Nenormalni…

  2. Šućko glumi ombudsmana dok mu ne dođe neko sa dokazima o stvarnom kršenju osnovnih ljudskih prava. U tom slučaju odmah se proglasi nenadležnim i odvali priču kako je sve relativno. Ako je u Novom ostala još neka ovca koja misli da će joj Šućko pomoći, neka ide slobodno. Meni ne smeta.

  3. Ljudsko pravo je da ima posao i da bude placen za to sto radi i da od tog novca moze da zivi dostojno covjeka. A ne da nema posao. A ako ga ima nije placen. A ako je i placen to je ili da plati racune ili da plati hranu – oboje tesko. A ako treba ljekove to je vec ponizavajuce. Nemojte misliti da je malo ovih gore opisanih.

    12

Ostavite komentar

*

code