Onaj ko je postavio informativne table u Starom gradu, mora ih ukloniti

Onaj ko je postavio informativne table u Starom gradu, mora ih ukloniti

37
Podijeli

Već dvadeset dana na nekoliko lokacija u gradu postavljene su svojevrsne „informativne table“, na kojima su podaci o pojedinim djelovima grada.

To ne bi čudilo da je riječ o tablama koje je postavila lokalna uprava, neki od Sekretarijata ili Turistička organizacija.

Picerija i restoran

Međutim, riječ je o tablama koje su bukvalno osvanule na 6 lokacija, a za sada nije poznato ko ih je postavio, potvrđuje nam načelnica Komunalne policije, Marija Andrić.

– Obilaskom Karače i Starog grada utvrdili smo da se na nekoliko lokacija nalaze table, a nakon inspekcijskog nadzora donijeli smo rješenje kojim je N.N. licu naloženo da table ukloni – kaže Andrić.

Table se nalaze ispod tvrđave Forte Mare, ispod nadvožnjaka, zatim na ulazu iz ulice Save Kovačevića, na stepeništu Marka Vojinovića, stepeništu kod Sat kule, ispred ulaza u Kanli kulu i u ulice I Bokeške brigade, te na Trgu od muzike, preko puta Muzičke škole.

Sa druge strane, njihova „funkcija“ je nesporna, ako je zarad bolje orjentacije turista u prostoru, nekih servisnih informacija o gradu, ili programa, eventualno o smještaju, prevozu i slično. Ali,  za postavljanje tabli niko nije tražio dozvolu, te samim tim moraju biti uklonjene.

Andrićka je takođe apelovala na sve privrednike,  ili druge subjekte koji na  ovakav način žele da promovišu djelatnost, da najprije zatraže neophodne dozvole u nadležnom Sekretarijatu , inače,  „biće primjenjivane represivne mjere”.

37 Komentari

 1. A mogli bi uskoro skinuti i onu tablu
  ispod Sata postavljenu u spomen oslobodiocima
  Herceg Novog 28.oktobra 44.
  Vjerovatno i za nju neba odobrenja.

  15
  23
 2. Da li je iko procitao sta na tim tablama pise prije nego ste hvalili? Kao arheolog ne mogu ne prokomentarisati sadrzaj i crteže koji su ispod svakog nivoa! Lažiranje i lupetanje istorijskim činjenicama! Ovo je sramotno! A o kiču same table koje već rdjaju neću ni da komentarišem!

  29
  4
 3. Ko god je prošao gradom a ima kakvog takvog ukusa ili je bar proputovao kroz Evropu jasno mu je da su ove table olicenje kiča i amaterizma…. jos sam se pitao kako su sluzbe to dozvolile a eto….izgleda da ipak nisu dozvolile. Skidajte taj kič i ruglo…

  26
  2
  • Slazem se potpuno. Katastrofa od toga kakvo su ramovi, izbora fontova i generalmog graf dizajna do samih tekstova koju su izgleda jednako diskutabilni. Ok je samo inicijalna ideja,

   12
   1
 4. Ne dirajte Belavistu. Super je u mraku,narocito za praznike. Zive duse nema i ne treba remetiti mir. Osvijetlite neku stazu na Orjenu.
  Ovakvih turizmologa nema na svijetu

  28
  8
 5. Vi niste normalni,pa umjesto da pohvalite I podrzite ovo,Vi ih micete I kaznjavate.E stvarno nam kuku I jeste…. e ne bilo nas I Vas moji zecani !!!

  14
  25
 6. Informativne table su jako lijepe i zanimljive za pročitati. Svakako prvo treba dobiti dozvolu, a zatim ih vratiti i nastaviti ideju, koja ima pozitivne povratne informacije.

  38
  16
 7. Marija zovni svoje kolege Klasica i Kovacevica otkrite i kaznite NN pocinioce. Da vidimo jeste li dorasli rukovodecim pozicijama.
  PS: u ppstupku koristite sve resurse komunalne policije ukljucujuci do irano vozilo od TO H Novi. A to je tek ludost….

  29
  6
 8. Bravo, ko god da je ! Naučite opštinari nešto od kreativnih Novljana .Mnogo je kvalitetnijeg kadra van partija ,vidite li da ništa ne znate osim u 14 h da idete kući i čekate svakog prvog platu ,samo obećavate.

  47
  14
 9. Ajde hvala Bogu da skidate , gledam dolje oni tablu na Skver, nije udostojeno ni da se napravi adekvatna slika starog grada vec je maksimalno zoom-irana sa google earth-a pa istampana na losem stampacu, tako da turista nista s nje ne moze vidjet…Samo ga glava zaboli…

  20
  26
 10. Maknite suncobran i stolove ispred crkve na Belavistu, ono je sprdnja, prvo sto se vidi kad se popnete stepenicama umijesto crkve, je ogroman suncobran, onda se probijate kroz bastu neke kafancine. Ako smo vec orijentisani i osudjeni na turizam kao jedinu privrednu granu, onda su valjda bitniji trg i crkva kao cjelina nego neka kafancina i njihov odvratni suncobran.

  53
  5

Ostavite komentar

*

code