OO DPS HERCEG NOVI: UGOVOR SA IWG ZA INTSTIUT IGALO, UZ BANKARSKE...

OO DPS HERCEG NOVI: UGOVOR SA IWG ZA INTSTIUT IGALO, UZ BANKARSKE GARANCIJE, PRIHVATLJIV

229
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Institut Dr Simo Milošević nije samoodrživ, navode u OO DPS-a Herceg Novi, komentarišući aktuelnu privatizaciju Instituta.

Demokratska partija socijalista osjeća zabrinustost za oko 800 radnika ove ustanove i smatra da su Institutu neophodne investicije. Ukoliko one izostanu Institutu slijedi neizvjesna budućnost, uz mogućnost najlošije opcije za ovu ustanovu odnosno stečaj – tvrde u novskom DPS-u.
Oni smtaraju da se privatizacijom i dinamikom ulaganja uz bankarsku garanciju Institut „Dr Simo Milošević” može vratiti na stare staze i ponovo pozitivno poslovati, kao i doprinijeti turističkoj ponudi našeg grada.
– Svjesni potencijala koji turistička privredna grana omogućava, smatramo da su modernizacija i unapređenje turističke ponude našeg grada ključne tačke na koje je potrebno obratiti pažnju. Samo zajedničkim naporima možemo ostvariti prijeko potrebnu konkurentsku prednost na ukupnoj turističkoj mapi Evrope. Ponosni smo što Herceg Novi raspolaže jedinstvenom ponudom, odnosno kapacitetom kao što je Institut „Dr Simo Milošević”, čija se najveća vrijednost ogleda prije svega u nespornom kvalitetu radnog osoblja, koji je prepoznat ne samo na državnom ili regionalnom nivou, već na evropskom, a usudimo se reći i svjetskom tržištu – saopštavaju u OO DPS.
Oni dodaju da im je drago što se sa nedavno održanog Zbora radnika, akcionara i penzionera Instituta, među uvaženim govornicima, moglo čuti da nijesu protiv privatizacije, te da je ona neophodna da bi Institut opstao.
– Na taj način, cijenjeni radnici ove ustanove još jednom su dokazali da nijesu podložni čestim, a zlonamjernim manipulacijama onih koji na različite načine koriste zabrinutost zaposlenih da bi prikupili jeftine političke poene, a politikantskim izjavama zamajavaju javnost izvrćući pravu istinu.
Uprkos zaboravu koji posljednjih dana, kako kažu, vlada među onim opozicionim strankama i nezavisnim odbornicima koji su bili u vlasti u Herceg Novom u prethodnom 14-ogodišnjem periodu, iz DPS-a ih podsjećaju da građani Herceg Novog nisu, za razliku od njih, zaboravili na urbanističko narušavanje okoline samog Instituta i na taj način stvaranje građevinskog vašarišta u neposrednom okruženju ove turističko-zdravstvene ustanove, koja je umanjila ukupnu vrijednost Instituta „Dr Simo Milošević”.
– Ti samoproklamovani borci za pravdu, danas, dušebrižno govore o sudbini Instituta, a dok su bili na vlasti ta briga je očigledno izostala. Možda je upravo to i odgovor na njihovo često pitanje: „Zašto se na Tenderu javio samo jedan ponuđač koji je otkupio dokumentaciju?”.
Iz novskog DPS-a podsjećaju još jednom da se prodajna cijena u iznosu od 10.025,306€ odnosi isključivo na 56,48% akcijskog kapitala ovog Društva. International Wellness Group Limited, kao jedini ponuđač na tenderu, u obavezi je da realizuje minimalna investiciona ulaganja u roku od 5 godina od datuma preuzimanja Društva i to u iznosu od 50 miliona eura u cilju podizanja kvaliteta sadržaja na četiri zvjezdice, a Vile Galeb na pet zvjezdica. U skladu sa Investicionim planom, samo ulaganje u medicinsku opremu iznosi 10 miliona eura, a sve u cilju očuvanja, ali i unapređenja turističko-zdravstvene usluge po kojoj je Institut i prepoznatljiv.
– Ukoliko dođe do realizacije budućeg ugovora sa IWG i jasno izraženom dinamikom ulaganja uz validne bankarske garancije smatramo da je ovaj ponuđač u potpunosti podoban. Ističemo da sam proces privatizacije za svoj primarni, ali i jedini cilj ima očuvanje postojeće djelatnosti Instituta „Dr Simo Milošević” Igalo, odnosno zdravstvenog turizama, a svi ostali, eventualno inovirani segmenti, bili bi isključivo u funkciji dopune i poboljšanja kvaliteta ukupne ponude koja bi na taj način adekvatnije odgovorila zahtjevima savremenog tržišta – zaključuju iz OO DPS Herceg Novi.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code