OO PZP: Vlast kriva za prekoračeni rok rekonstrukcije Šetališta

OO PZP: Vlast kriva za prekoračeni rok rekonstrukcije Šetališta

9
Podijeli

images_slike_logo_pzp_logoNajvažniji infrastrukturni projekat Agencije za razvoj grada, koji je započeo u oktobru prošle godine, trebaloo je da traje 90 dana, ali ni nakon četiri mjeseca, ne nazire mu se kraj – upozoravaju iz OO PZP Herceg Novi. Sve su veće pritužbe građana na nezavršena gradilišta, na kojima se uporno ne radi ništa, dok zjape rupe po Šetalištu, po kojima gosti hrabro šetaju, navode iz PZP-a.
– Nedopustivo je da javni interes kao što je šetališna infrastruktura nije shvaćen iz lokalne uprave kao javni interes, već se stiče utisak nehitnosti u realizaciji istih projekata. Sve su prilike da postoji veliki problem u funkionisanju vladajuće koalicije, jer se između sebe ne mogu dogovoriti ko će manje raditi i ko će manje snositi odgovornost za (ne)rezultate u radu. Saopštenja Opštine i njihovih sekretarijata su nekonzistentna, štura sa podacima o javnim interesima kao što su rokovi, poput ovog, za završetak radova na šetalištu koji se konstantno pomjera ka ljetnoj sezoni. Što se tiče šetališta i rekonstrukcije 365m i 1600 kvadrata na potezu od Galeba u Igalu do restorana Mimoza, situacija na terenu je od početka radova bila takva da se radilo odlično sve dok se nije pristupilo fazi proširenja – tvrde iz PZP-a.
Oni podsjećaju da je Prva faza rekordno zavšena, čime se pohvalila ekipa iz Opštine, ali da su nakon toga radovi stali poslije izlivanja tri noseća stuba i to početkom decembra.
– Gradilište je zvanično konzervirano za Novu godinu i do dan-danas nije pokrenuto! Rok od početnih 90 dana je bez imalo stida prekoračen u najvećem i najznačajnim javnim interesom, kao što je Šetaliste Pet Danica. ‘Uspješna i konkurentna’ vlast, kakvom se predstavlja, je jedini krivac za ovo apatično stanje u realizaciji ovog projekta. Najavljeno raskidanje koalicije, pravdajući se skivenim neprijateljima i frakcijama u koalicionim parterima, sve više liči na farsu kojom bi se još koju godinu zadržala ova nelegitimna i nekompetentna vlast – poručuju iz OO PzP Herceg Novi.

9 Komentari

  1. Ja tekst nisam ni pisao ni potpisao već kolega član OO PzP-a.Za sve vas koji imate ” žestoku kritiku” ali očigledno imate problem sa manjkom argumenata poručujem vam da ste ipak dobrodošli u kancelariju pzp u Njegoševoj radnim danom od 10 do 13 časova.Pobijedite svoju sujetu i lažnu hrabrost da kritikujete pod pseudonimom i dođite na “živi” razgovor.Bit će mi drago da vas razuvjerim u svim paušalnim kritikama bez pokrića.Niko nije bezgrešan i ja bih rado čuo otvorenu i konstruktivnu kritiku a ne maliciozne i nekulturne napade.Ako vjerujete u ono što pričate dođite na kafu, čekam vas..

  2. Pricaju ljudi, DPS + GS, i podrška manjinskoj vladi od Ljilje Bojanic i Miša Baždara. Znači Izbor aut, nova većina njih 19. Ima li neko da demantuje ili?

  3. Dali je ovo onaj isti Bazdar sto je dao neopozivu ostavku poslije izbora pa se poslije par dana pokajao ajde moj dobri narod ne zaboravlja ko je ko.

  4. Gdine Baždar radovi “traju” ovoliko jer ste Vi nestručno i nesavjesno obavljali svoju funkciju za vašega mandata. Građevinsku dozvolu ste potpisali Vi, bez prethodno sprovedenih procedura koje uslovljavaju potpisivanje dozvole. Čudno je da ste se Vi tako odgovorni, ovoliko neodgovorno ponijeli prema projektu koji ima veliki društveni značaj za grad. I sad traje, dok se to sve ispravi… A Vi biste trebali odgovarat za nesavjestan rad i nanošenje štete gradu, građanima i svima koji borave ovdje i šetaju šetalištem…

  5. Interesantno je g- dine Bazdar da ste bas Vi potpisali gradjevinsku dozvolu za rekonstrukciju setalista i to bez prethodnih geomehanickih ispitivanja terena (!!?!), a ja sam taj elaborat morao imati za svoj objekat od 285 m2.

  6. Stvarno sam se nasmijala kaze o.o. PIZPe a samo ostao Bazdar i Crnicka i tako podmuklo nesmije Bazdar da saopsti da je on autor ove gluposti. Tuzno je to!

  7. Pozdav za Bazdara. Jedva cekam da cujem sjutra njegovu diskusiju u Skupstinu oko budzeta. On se stvarno u to razumije, iako cesto bas dosadno prica.

Ostavite komentar

*

code