OO SDP: DO IDUĆEG DANA POBJEDE POSTAVITI SPOMEN PLOČU DEPORTOVANIM

OO SDP: DO IDUĆEG DANA POBJEDE POSTAVITI SPOMEN PLOČU DEPORTOVANIM

74
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Opštinski odbor Socijaldemokratske partije Herceg Novog pozvao je nadležne da se do sljedećeg Dana pobjede nad fašizmom, ispred zgrade Centra bezbjednosti postavi spomen ploča svim deportovanim građanima Bosne i Hercegovine.

Podsjećajući da se ovih dana navršava dvadest treća godišnjica od sramne deportacije državljana BiH paravojnim jedinicama tada samozvane Republike Srpske, predsjednik OO SDP Herceg Novog Dragan Šimrak je kazao:
“Dvadeset i tri su pune godine od kada je zgrada Centra bezbjednosti u Herceg Novom zloupotrijebljna za potrebe “sabirnog centra” ulovljenih muslimanskih i srpskih građana Bosne i Hercegovine koji su izbjegi u Crnu Goru da spasu živu glavu, računajući na njenu čast i obraz”.
On je dodao da sudbina svih nije bila ista, muslimane-Bošnjake su strijeljali odmah po preuzimanju, a Srbi su imali „olakšavajuću” okolnost da se bore u prvim redovima, iako im do borbe sa komšijama nije bilo.
– OO SDP Herceg Novi je iz godine u godinu, od godišnjice do godišnjice istrajno i principijelno podsjećao odgovorne da ratni zločini ne zastarijevaju. Svjesno izbjegavanja procesuiranja odgovornih za ovaj zločin je izbjegavanje suočavanja sa tamnom stranom naše novije prošlosti koja, ako se objektivno ne ocijeni, će se jednog dana opet ponoviti. Jalova je svaka priča i busanje u demokratska i multi-kulturalna prsa dok se ne postave spomen obilježje, ovog neslavnog događaja na zgradi u kojoj je bio “sabirni centar””, rekao je on.
Prema njegovim riječima obilježavanje godišnjice pobjede nad fašizmom je nesumnjivo civilizacijska obaveza, ali dok se u Crnoj Gori odgovorni za nesumnjive ratne zločine ne izvedu pred sud pravde, tamna sjenka će stalno bdjeti nad ovim najsvečanim danom u novijoj istoriji svijeta.
“Mi novski socijaldemokrati pozivamo nadležne da se do sljedećeg Dana pobjede nad fašizmom ispred zgrade Centra bezbjednosti postavi spomen ploča svim deportovanim građanima Bosne i Hercegovine”, poručio je Šimrak.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code