OO SDP Herceg Novi: DPS krivac za nestanak privrednih kompanija

OO SDP Herceg Novi: DPS krivac za nestanak privrednih kompanija

1633
9
Podijeli

sdp logoIz OO SDP Herceg Novi osvrću se na radnu posjetu premijera Đukanovića ovoj Opštini, u kojoj, kako tvrde, zahvaljujući Vladi Crne Gore, jedino rade kafići, kladionice i po koji butik.

– Hoće premijer lično da se uvjeri što se to desilo, pa su sa privredne mape nestale i takve kompanije, kao što su bili Prvoborac, HTP Boka, PKB, Južni Jadran, Mješovito, Vinopromet, Brodogradilište Veljko Vlahović. Đe je nestalo 5000 radnika koji, su ne tako davno radili i privređivali u ovim kolektivima? Što se to desilo i ko je krivac da jedna od opština sa najvećom stopom društvenog proizvoda u SFRJ padne na tako niske grane? Ili ova posjeta ima za cilj da premijer vidi kako nakon privatizacije funkcioniše Vojna Bolnica Meljine? – pitaju iz SDP-a.

Picerija i restoran

Podsjećaju da su novsku privredu, kao i crnogorsku, privatizovali samo „odabrani biznismeni“, koje je, kako kažu, selektirao DPS – iskusni dokazani privrednici: Knežević, Brković, Popović, Vujović i ostali igrači.

– Istine radi, još uvijek funkcioniše Institut Dr Simo Milošević, iako je, opet zahvaljujući Vladi, u planu i njegovo gašenje – tvrde, pored ostalog iz SDP-a, ukazujući i da još jedna firma radi besprjekorno, a to je trajekt na Verigama.

– Od tog posla se vrlo često „ubere“ i do 50 hiljada eura dnevno, posebno ljeti. Ali od tog monopola nikakvu korist, za razliku od vremena prije DPS-a, nema opština, već privilegovani partner kojega je svojevremeno DPS častio ovim narodnim dobrom od kojega je taj međuvremenu namaknuo desetine miliona eura. To što Herceg Novi nema para ni za jednu školu, to je manje važno – važno je da  privilegovani pojedinci gomilaju milione. Nakon što je uništena novska privreda, a sa njom i mjesto pijeteta – Mamula, namijenjeno za kockarnicu, nad čim se zgražava cijela evropska javnost. Nadamo se da u nedostatku resursa, DPS neće opet krenuti na Konavle! – zaključuju u saopštenju iz OO SDP Herceg Novi.

9 Komentari

 1. Danas vidim da mnogo loše razumijete ono CG-Monte Karlo,ili se pravite ludi svi do jednoga ili ste zbilja pukli.Uzmite nešto pametnije da radite od pravljenja albuma za lakomislene.Zaposlite svoje mlade u njihovoj struci ako ste sposobni ili ih puštitew da se sami snalaze.
  0  0
 2. A to sto ste vi sa DPS-om u vlasti 20 godina to nema veze, je l’? Dje je vasa odgovornost? To sto su vam se sinovi, rodjaci, braca i kumovi pouvaljivali po drzavnim institucijama sirom Crne Gore ni to nema veze. To sto skolovana djeca postenih radnika ne mogu da nadju posao od vase djece koja su preko veza zavrsila UDG-e i Megatrendove i dana nisu cekala na zaposlenje, ni to nema veze. Amnezija zadnjih 20 godina, a? Ako vam je dobro onda nista. Nema veze. Pozdrav.
  0  0
 3. svi su krivi,svi su isti.nema razlike .nema vise postenog covjeka u ovoj zemlji.izlaz iz svega ovog se nevidi.samo mi je zao nasu djecu sta ce sa njima biti.ovo je uzas sta ostade od Novog i nase Crne Gore,NEVIDI SE KRAJ OVOM LUDILU.
  0  0
 4. Koje licemjerstvo u SDP-U!A što je to Šimrak uskraćen za zajedničke vladavine sa DPS-om i svi funkconerčići te partije?Svi su se fino ugnjezdili na funkcijama raznim i sve po partijskoj pripadnosti i sada nešto pričaju,kao opozcija.Čudo neviđeno.I opet su u Vladi.Šta hoćete,pa sa Milom je bio danas i vaš ministar Konjević.A što je on s njim ,a? Bolje vam je da ne zborite mnogo.
  0  0

Ostavite komentar

*

code