OO SDP: ODLUKA O PODNOŠENJU KANDIDATURE ZA TITULU EVROPSKE PRIJESTONICE ŠMINKANJE STVARNOSTI

OO SDP: ODLUKA O PODNOŠENJU KANDIDATURE ZA TITULU EVROPSKE PRIJESTONICE ŠMINKANJE STVARNOSTI

69
0
Podijeli

Zakazivati po hitnom postupku sjednicu SO da bi se donijela odluka o podnošenju kandidature Herceg Novog za titulu evropske Prijestonice kulture 2021. godine, definitivno je gubljenje osjećaja za realnost, smatraju u OO SDP Herceg Novog.

– Više puta smo javno istakli da odbornici SDP CG u SO Herceg Novi neće prisustvovati sjednicama koje nemaju osjećaj za realno i promovišu šminkanje stvarnosti, što ova inicijativa sigurno jeste.
Lokalna uprava koja je na vlast došla prije stotinak dana i zatekla brojne probleme vezane za ugrožavanje turističke sezone, od koje se živi, do problema vezanih za izgradnju kolektora, vodosnabdijevanja, čistoće, nelegalne gradnje u zoni morskog dobra, divljih deponija, razrovanih šetališta i puteva, bavi se, najblaže rečeno, neozbiljnim temama, promovišući ideje koje se sigurno neće ostvariti – saopštavaju iz novskog SDP-a.
Oni obrazlažu i da bismo zaslužili titulu “Prijestonice kulture” ni na kraj pameti nam ne bi smjela biti prodaja kulturnog i istorijskog dobra kao što je Mamula. U “Prijestonicama kulture” nijesu tvrđave, zadužbine i ostali spomenici zarasli u draču i korov i oni se ne stavljaju olako na tendere, kažu u SDP-u.
– U “Prijestonicama kulture” se ne čeka 20 godina da se neko smiluje da postavi spomen ploču na rodnu kuću sveca kao što je to slučaj u Herceg Novom sa Sv. Leopoldom Mandićem. Usput da napomenemo da u našoj „prijestonici” nekad prepoznatljive kulture, po restoranima i ljetnim baštama odavno se više čuje ono „morem plovi jedna mala barka, a u barki Kralja Petra majka” nego „dok palme njišu grane” – navode socijaldemokrate.
Zato obornici SDP CG neće prisustvavti današnjem zasjedanju na ovu temu, jer pna nije prioritet.
– Prioritet je hitno i kvalitetno završiti kolektor i obezbijediti što normalnije uslove za odvijanje turističke sezone i po tim pitanjima smo spremni da se uključimo i damo svoj doprinos – zaključuje se na kraju saopštenja kojeg potpisuje predsjednik OO SDP Herceg Novi, Dragan Šimrak.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code