OO SNP: VLASTI VAŽNIJA ISPLATA HONORARA OD VALJANE PRIPREME ZA SEZONU

OO SNP: VLASTI VAŽNIJA ISPLATA HONORARA OD VALJANE PRIPREME ZA SEZONU

73
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Aktuelna vlast u Herceg Novom nije uradila ništa u kvalitetnoj pripremi predstojeće turističke sezone, jer su joj, kako tvrde u OO SNP-a, važniji dogovori oko podjele honorara „stručnjacima”, koji će pripremati dokumentaciju za sticanje prestižnih priznanja, poput Evropske prijestonice kulture.

– Ti honorari svakako nijesu mali sudeći po dokumentaciji koju su odbornici novske Skupštine imali prilike da vide tokom prethodnog zasjedanja. Ogroman iznos neophodnih sredstava, 275 hiljada eura samo za pripremu dokumentacije i više od 10 miliona ulaganja do 2021, su za postojeće prilike u Herceg Novom krajnje nerealni. Posebno ako se ima u vidu da je još uvijek neriješeno pitanje kanalizacije, da je nejasno kada će biti sanirana gradilišta na šetalištu i Rivijeri, da plaže čekaju sređivanje, a rasvjeta je u rasulu – saopštava predsjednica OO SNP-a mr Danijela Đurović.
Ona podsjeća da je, ipak, usvojen Plan i program rada i finansijski plan Turističke organizacije, da je u njemu ostalo preko 300 hiljada eura neraspoređenih sredstava za koje, kako kaže, niko ne zna kako će se utrošiti.
– Sve to je glasala i nova v.d. direktorica TO Herceg Novi, koja je ujedno i odbornica u Skupštini, te evidentno u konfliktu interesa. Novoj vlasti u Herceg Novom su, po svemu sudeći, svakim danom principi sve manje važni.
U saopštenju upozoravaju i na maltretiranje gostiju, koje je nametnuo novi zakon, zahvaljujući DPS-u oko prijavljivanje turista. To je u Herceg Novom postala noćna mora za turiste, ali i za stanodavce.
– Na žalost, problem se ne završava ovdje, jer neorganizovana Turistička organizacija Herceg Novog nije uspjela da za 100 i kusur dana formira sve svoje organe, otvori turističke informativne biroe i da napokon počne ubirati boravišnu taksu za svakog prijavljenog gosta.
Iz SNP-a navode i da se ne zna koliko gostiju boravi u gradu, a da se ni jedan cent od gostiju prijavljenih u policiji nije slio u opštinski budžet! Turističke agencije koje su do sada obavljale taj posao, relativno kvalitetno, sada su izopštene, ali je zato Izvršni odbor TO Herceg Novi u značajnom konfliktu interesa. Na kraju podsjećaju da se približava 29. maj, dan konačne odluke za Institut Igalo, kao i da svi odbornici snose ličnu i profesionalnu odgovornost za budućnost ovog grada, ali najviše odbornici vlasti.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code