Opet apel zakupcima plaža iz Morskog dobra

Opet apel zakupcima plaža iz Morskog dobra

4
Podijeli

Imajući u vidu loše vremenske uslove i jugo koji je najavljen uoči novogodišnjih praznika, iz Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore još jednom apleuju na sve zakupce/korisnike morskog dobra da kupališta održavaju čistim i urednim. To je u skladu sa Ugovorom o korišćenju morskog dobra, po kojem su dužni da komunalni red na kupalištima održavaju tokom cijele godine, naročito u periodu zimskih mjeseci.

“Ovim putem apelujuemo i na loklane komunalne inspekcije i lokalna komunlana preduzeća da nezakupljenje dijelove obale kontrolišu i održavaju u urednom stanju, u skladu sa Ugovrom o korišćenju i namjeni prihoda od naknada za korišćenje morskog dobra, zaključenog između Javnog preduzeća i primorskih lokalnih samouprava”- poručuju iz ovog javnog preduzeća.

Picerija i restoran

Prema Ugovoru i Zakonu o finansiranju lokalne samouprave, primorske opštine su dužne da 50% sredstava koje im Javno preduzeće preusmjerava svake godine, namjene za finansiranje redovnog cjelogodišnjeg obavljanja komunalnih djelatnoti u zoni morskog dobra. To znači sveobuhavtno održavanje čistoće i komunalnog reda u zoni morskog dobra, sezonsko i vansezonsko čišćenje i održavanje kupališta, koja nijesu ustupljena na korišćenje, održavanje i zaštitu zelenila, hortikulturlno uređenje, uređivanje i održavanje parkova, javnih zelenih i rekreacionih površina u zoni morskog dobra.

Služba kontrole morskog dobra svakodnevno će obilaziti teren i biti u pripravnosti radi preuzimanja koordinacije sa nadležnim subjektima u svih šest primorskih opština – saopštili su iz Morskog dobra.

4 Komentari

  1. Godpodine pametni komentatoru , ove plaže su zakupljene i mi gradjani a ni nasi gosti nemamo slobodan pristup moru (kod nas na Toploj) ni zimi a kamoli ljeti i ko je lud da ide i cisti te plaze? Odakle vam pravo da nekoga prozivate od gradjana da to radi? Ako ste dokoni izvolite!

    10
    1
  2. Napraviti dobrovoljno komunalno društvo, otvoriti stranicu na facebooku, a zatim svaki vikend organizovati čišćenje neke plaže ili bilo koje druge javne površine. Pogledajte kako to rade u Indiji na njihovoj facebook stranici The Ugly Indian. Ipak postoji dosta ljudi u našem gradu koji bi se odazvali na akcije uređenja. Ono smeće sa gornje fotografije ne bi stajalo tu mjesecima dok neko iz Morskog dobra naredi da mora da se skloni, nego bi bilo sklonjeno za pola sata. Svima dobro. Ajde omladino, ima vas koji ste već uključeni u kulturni život grada i razne NVO, razmislite o ovome. To bi bio civilizacijski iskorak.

    7
    8

Ostavite komentar

*

code