Opet izmjena glavnog projekta rekonstrukcije Šetališta, nastavak u oktobru

Opet izmjena glavnog projekta rekonstrukcije Šetališta, nastavak u oktobru

2582
6
Podijeli

Rekonstrukcija Šetališta Pet Danica, od Raffaella do Galeba, biće nastavljena u oktobru. Razlog tome je nova izmjena glavnog projekta, ali i lijepo vrijeme, koje pogoduje produžetku sezone i u septembru.

setaliste igalo 5U Agenciji za izgradnju i razvoj Herceg Novog zato nijesu htjeli da odmah krenu s poslom nakon glavne turističke sezone i da ugrožavaju poslovanje malih privrednika  uz šetališnu stazu.

Picerija i restoran

Direktor Agencije Nikša Grgurević, pojašnjava za Radio Jadran zbog čega je bila neophodna ponovna izmjena projekta, u dijelu prema restoranu Mimoza:

“Na posljednjem dijelu Šetališta, ka restoranu Mimoza, bilo je predviđeno tzv. konzolno vješanje i širenje od 1,5 m. Kad je Insitut za građevinarstvo uradio reviziju, ustanovljeno je da moraju da se urade  dodatna injektiranja, i praktično u istoj vrijednosti uradićemo stubove, kao i u prvom dijelu Šetališta. Imaćemo tako malo veću širinu i statički veću sigurnost. To je bolje rješenje, kao u prvom dijelu Šetališta”, navodi Grgurević.

Izmjena projketne dokumentacije i do oktobra bi trebalo da bude gotova i da radovi krenu.

“Nabavili smo u međuvremenu 8 stubova javne rasvjete, za kompletnu trasu. Uskladišteni su i čekaju početak građevinske sezone, kako bi se paralelno sa drugim radovima, razvukli kablovi i postavili. Inače, zadnji dio terase “Dominicana” kod Domazetovića je oštećen, pa ćemo morati da procijenimo da li će i tu biti neophodno da se radi neki stub”, dodao je Grgurević.

Prema sadašnjim procjenama, nove izmjene projekta neće zahtijevati dodatna sredstva ili će biti u zakonski dozvoljenom okviru od 10% odstupanja. Osim toga u rekonstrukciji prvog dijela Šetališta ostvarena je ušteda.

Rekonstrukcija šetališne staze od Galeba u Igalu do kupališta Raffaello na Toploj počela u oktobru prošle godine, u dužini od 365 m. Vrijednost investicije je 350 hiljada eura, a radove izvodi barksa kompanija Đokić group d.o.o. Radovi su bili konzervirani pred Novu godinu, zbog preprojektovanja, a nastavljeni ponovo 14. marta. Finiš, popločavanje i javna rasvjeta, a sada i proširenje u jednom dijelu, stopirani su u glavnoj sezoni.

6 Komentari

  1. Onaj ko nikad ništa nije radio misli da se sve može brzo, kvalitetno i jeftino i da bi on znao bolje.Često neradnici odlučuju i tek onda sve ponese đavo,a dobri radnici se često ništa ne pitaju,a njima i nije do gubljenja svoga života.
    0    0

Ostavite komentar

*

code