Opet knjigu u šake do juna

Opet knjigu u šake do juna

699
1
Podijeli

images_slike_gradovi_hn_objekti_osnovna_skola_ilija_kisic_rjNakon dvadesetodnevnog zimskog raspusta, školsko zvono oglasilo se jutros ponovo u Crnoj Gori. U Herceg Novom je u klupama preko 4000 hiljade osnovaca i srednjoškolaca. Time je otpočeo i treći klasifikacioni period koji će trajati do 31. marta.
Zimski raspust u novskim školama protekao je uglavnom u znaku sitnih popravki u nastavnim jedinicama, ali i pripremi nastavnog plana i programa za drugo polugodište, odnosno treći kvalifikacioni period.
U OŠ Ilija Kišić u Zelenici profesori su bili na okupu već 15. januara, a od 18. januara krenulo se sa aktivnijim radom, kazao nam je direktor škole, Đorđije Radović:
“Popisna komisija obavila je svoj dio posla, administracija takođe, bila je aktivna i redakcija školskog lista “Zvono”, a sanirali smo sve sitne kvarove koji su ostali nakon završetka prvog polugodišta – promijenili prekidače, sanirali sanitarni čvor, provjerili da li je sa kotlovnicom sve u najboljem redu kako bi škola bila topla u ove hladne dane. U učionicama smo zamijenili sve što je bilo oštećeno na bravama, vratima i prozorima”, kazao je Radović.
U školi Orjenski bataljon u Bijeloj zimski raspust prošao je uglavnom u sređivanju jedne učionice u kojoj će biti oformljena školska biblioteka. Prema riječima direktorice Jarmile Radović, prevelik bibliotečki fond škole biće tako sređen i klasifikovan, sa preciznim podacima koje su sve knjige u fondu i šta još treba da se nabavi od lektira. Uz to, renovirane su i dvije kancelarije, a od danas školu pohađaju i 4 nova učenika.
U hercegnovskim vrtićima jutros je oko 400 djece, ali direktorica Tanja Dulić očekuje da će taj broj biti povećan početkom februara:
“Kao i proteklih godina, tokom zimskog raspusta “dežurao” je vrtić na Savini, a u Igalu smo napravili neke manje sanacije, tako da smo spremni za nastavak”, kazala je kratko Dulićka.
Četvrti klasifikacioni period počinje 1. aprila, a završiće 10. juna, kada će uslijediti ljetnji raspust.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code