OPET PROLONGIRAN NASTAVAK RADOVA NA KOLEKTORU

OPET PROLONGIRAN NASTAVAK RADOVA NA KOLEKTORU

0
Podijeli

Turska kompanija “Ćeltikćoglu” koja postavlja kanalizacioni kolektor i vodovodnu mrežu u hercegnovskoj opštini, umjesto danas, kako su najavili, nastaviće radove 12. januara.

Tada bi pored postojećih 12 gradilišta na kojima su radili do Nove godine mogla biti otvorena još tri – dva na rivijeri i jedno na šetalištu, saopšteno je iz ove kompanije, mada nije precizirano na kojim će se tačno mjestima raditi.
“Izvođač je samo napravio pauzu za praznike i nema nikakvog drugog razloga što radovi počinju u ponedjeljak”, pojašnjeno nam je u “Ćeltikćogluu”.
To ne bi bio problem da je do sada bila dobra dinamika i da će biti ispoštovan ankes ugovora i poduhvat biti završen u februaru. Do sada je položeno oko 18 kilometara cjevovoda, što je 71 % od ukupno predviđenog posla. Izvođač radi na pumpnoj stanici na Savini, ali i kod kružnog toka u Meljinama, u Zelenici, Zmijicama, kod Dječjeg doma „Mladost” u Bijeloj. Polaganje cjevovoda obavlja se takođe u Meljinama, Bijeloj, Đenovićima, Baošićima i na Šetalištu Pet Danica, kod hotela „Plaža”.
Čitav posao, prema procjenama nadzora, kompanije Dahlem može biti završen do ljeta, ukoliko izvođač nastavi ovim tempom. Na svim poslovima angažovano je oko 100 radnika.
U ovom mjesecu očekuje se konačno sastanak čelnika opštine sa vlasnikom turske kompanije “Ćeltikćoglu” koji je bio zakazan za 11. decembar, pa prolongiran za poslije Nove godine.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code