Opet protest pred kapijom Brodogradilišta i zahtjev ministru Brajoviću

Opet protest pred kapijom Brodogradilišta i zahtjev ministru Brajoviću

1027
3
Podijeli

brodogradiliste veliki dok 3Penzionisani radnici Jadranskog Brodogradilišta Bijela, njih 40 od 65, okupili su se drugi put u posljednjih sedam dana  na kapiji firme, kako bi mirnim protestom još jednom poslali poruku nadležnima da treba da im isplate otpremnine. Oni su danom uvođenja stečaja stekli pravo za penziju, a ostali bez posla i otpremnina.

Njima bi prema zaključcima Vlade od 30.juna ove godine, po socijalnom programu trebalo da se isplati u prosjeku po 8 hiljada eura otpremnina, za što je obezbijeđeno 520 hiljada eura, podsjetio je predstavnik radnika, Milivoje Bojanović:

Picerija i restoran

– Jutros se od nas 65, okupilo 40 – 42, koji nijesu zadovoljni sa ispunjavanjem socijalnog programa, koji je potpisalo Ministarstvo saobraćaja, a prihvatila Vlada Crne Gore. Iz resornog Ministarstva do jutros do 7:30 h, niko nam se nije obratio, ali smo slušali neke najave, prije mjesec, kad je počela isplata ostalim radnicima, da će i nama krenuti za 15 dana. Međutim, mi nikakvu potvrdu napismeno nemamo. Nijesmo pripadnici nijedne partije, ne tražimo ništa osim ono što nas sljeduje, radi naše egzistencije i socijalnog mira, poručio je Bojanović.

On podsjeća da su u aprilu ostvarili prijevremene penzije koje su jako male i sa kojima se teško preživljava, te stoga moraju da istraju u svojim zahtjevima.

–  Ponovo smo jutros poslali e-mail resornom ministru Brajeviću, da nam odgovori zbog čega smo  uskraćeni, jer dosta novca od prodaje imovine Brodogradilišta je uplaćeno u budžet Crne Gore. Tu prepoznajemo da je naše 520 hiljada eura. Nijesmo u rangu ni KAP-ovaca, niti Rudnika Boksita ni Željezare, a nijedan jedini cent kao penzioneri koji su uzeli knjižice nijesmo dobili, navodi Bojanović.

Bivši radnici Brodogradilišta sljedeće sedmice nastaviće sa protestima, ukoliko ne dobiju odgovor iz Podgorice.

3 Komentari

 1. Kazete skupilo vas se 45 a bilo vas je na kapiju 5,licno sam prosao pored vas i slatko se nasmijao jer bolje nezasluzujete. Malo vam je bilo 8000e pa ste trazili 13000 e,zasucite rukave i radite jar pola vas moze volu repda iscupa.
  7  24
 2. Dobili ste penziju i hocete jos e to jos necete dobiti,sad vam je MLADEN kriv. Cast izuzecima vecina nije zasluzila ni penziju a mi sadasnji radnici dobro znamo koliko dzabalebarosa ima medju vama i neocekuj te podrsku radnika koji su ostali u firmu,niste je zasluzili jer ste nam radili iza ledja
  22  3
 3. Nebi vam ja dao nista,nezasluzujete te pare. Imate penziju i vucajte se kucama,trazite nesto sto vam ne pripada,ako ima boga i pravde necete dobiti nista
  47  4

Ostavite komentar

*

code