Opoziciona većina usvojila i “prekrojila” budžet sa 20,1 na 17,6 miliona eura

Opoziciona većina usvojila i “prekrojila” budžet sa 20,1 na 17,6 miliona eura

3441
30
Podijeli

Uz opštu osudu što na sjednicu Skupštine o Predlogu budžeta za ovu godinu nijesu došli potpredsjednik Opštine, u funkciji predsjednika, Dragan Janković, odnosno ni predlagač niti obrađivač tog dokumenta, 18 odbornika (bez DPS-a, SDP-a i Ure) je izglasalo budžet sa 4 amandmana.

Umjesto predloženih 20.103.000 eura, što je, kako su rekli izraz želja DPS-a, a ne mogućnosti, sveli su ga na 17.613.000 eura, ne dirajujući jedino njegov operativni dio.

Picerija i restoran

Boris Seferović, odbornik Nove srpske liste, ocijenio je, da je sramota da niko od predlagača budžeta ne prisustvuje raspravi na temu nečeg što je od vitalnog interesa za grad, a Miloš Konjević, iz Novske liste poručio je DPS-u da se ostave pritisaka i ucjena na radnike Opštine.

– Njima odgovara prinudna uprava. Ali to neće moći. Podržaćemo budžet, jer grad mora da nastavi da funkcioniše, poručio je Konjević.

Odbornik SNP Stevo Cvjetković, kazao je da je očekivao da će Janković i  DPS doći i zajedno sa opozicijom usvojiti konstruktivan budžet, da neće dovesti grad u blokadu.

– Budžet je lani ostvaren u iznosu 14.522.000, što je dva miliona manje od planiranog pa me zanima koji su to pokazatelji na osnovu kojih su baštinili argumente za ovako visok budžet u tekućoj godini. Zato ga treba korigovati – kazao je Cvjetković i preložio gdje sve treba kresati stavke.

Danijela Đurović, odbornica SNP-a, je ocijenila da DPS koji javno iskazuje veliku brigu prema gradu i građanima, nema demokratskog kapaciteta da raspravlja i usvaja budžet, koji je sam predložio, a koji je od vitalnog interesa po grad i građane.

Dopisi Jankovića odbijeni

U toku sjednice sekretar SO, Milovan Benderać upoznao je odbornike sa dva dopisa Dragana Jankovića. On obavještava da je Odluku o budžetu SO projektovanom na 20.103.000 eura kojeg je on predložio, uputio Službi Skupštine da proslijedi Službenom listu na objavljivanje i da opozicija ima njegovu saglasnost da usvaja ovu visinu budžeta, te zatražio od odbornika da se o tome izjasne na prvoj narednoj sjednici.

Danijela Đurović (SNP) je ocijenila da se Janković ponovo miješa u zakonodavnu vlast, i predložila kao zaključak da SO koja u punom kapacitetu zasijeda, ne prihvati Jankovićeve akte vezane za budžet, jer se SO u redovnoj proceduri o tome izjašnjava na sjednici koja je aktivna od 14. marta. Takav zaključak je i prihvaćen, a ulsijedio je i predlog Dušana Radovića Kruša (Izbor).

Njen zaključak, jednoglasno je usvojen. Uslijedio je i predlog Dušana Radovića Kruša (Izbor) koji je i ranije u ime te grupacije tražio Jankovićevu smjenu, da to „jednim potezom“ sada uradi opozicija i da tako neutrališe uticaj čelnih ljudi DPS-a u Herceg Novom.

Poslao je i predizbornu poruku građanima da je usvojeni budžet sirotinjski,  da Novi zaslužuje veći budžet, koji nije ispod 50 miliona eura, te da će se Izbor kada ponovo dođe na vlast potruditi da tako i bude.

30 Komentari

 1. @usce Sutotine, da pravim skerce ali ne na racun opozicije ili pozicije, ne trazim ni prostor za sebe, totalno sam apolitican, svejedno mi je ko ce upravljati gradom, znam samo da 2 megakapaciteta nece pa da ih mole jer ima nas jos sto drzimo do sebe.

 2. Budva koja grca u dugovima, sa duplo manje stanovnika, usojila je budzet od 37 miliona. Nssa opstina jedva 17. pa se vidite dje su pare i razvoj isle u ovih 27.gidins i ko je sve vladao.

  6
  4
 3. Kako su se zaigrali, kao kad djetetu date zvečku!!!!Po DRK-u niko ne valja iz DPS-a ali bi on veći budžet,pa onda da zasjedne na mjesto Jankovića i počne da troši budžet kao i pare iz Turističke za neke svoje sulude ideje i interese!Pa,toliko više providno da postaje “vic”.

  7
  4
 4. To je to, tuzni skupe tuzan li si, kako rece jedan od komentatora, ma kako ih nije stid da se sprdaju, uredu sami sobom, takva je to druzina, ali sa nama postenim narodom, e to je nedopustivo, zato ni Misel Ogurlic nije dosao sa svojom ekipom, i naravno ja sa mojom, pa neka se sada misle.

  9
  9
 5. Opozicija je Hit mjeseca!
  Treba ih puštit’ da se surgaju u politicko istorijski nepovrat. Svakako su toliko dosadni da bi ih zaboravili za uru, a ne za kakav ozbiljniji termin.

  13
  13
 6. Crna opozicijo, sta cinite! Jadni li smo ako opet dodjete na vlast! DRK-u je bolje da sjedi u kafanu da tamo mlati praznu pricu i ispija po koju …

  26
  17
 7. Citam komentare od jutros koji se ticu opozicije, budzeta itd. Šta je interesantno? Svaki 4-5 komentar o Katiću i Demokratama. Iz aviona se vidi da sami pišu komentare, i negativne i pozitivne. Ok, zelite prostor za sebe, ali ne budite providni. Pravite škerce i izigravate majku Terezu. Isto kao što ste platili “anketu” jednim dnevnim novinama, đe ste naveli da DPS u HN ima 25%, a vi 26?! Da ne pričam i o procentima ostalih partija. 7.maja ce se svi izmjeriti.

  28
  8
 8. SDP i URA su još jednom dokazali dosljednost u svojim stavovima. Daju nadu da će glas za njih biti opravdan i da će doprinjeti boljoj situaciji i boljem prosperitetu našega grada.

  22
  47
 9. Novskoj opoziciji “sto gore to bolje”.Novljani:nemojte vise kriviti nikoga za sunovrat naseg grada.Ko god glasa ove sto su 15 godina vladali i upropastavali Novi zbo g toboze viseg interesa nek ne prebacuju krivicu na druge DPS,PG…..nek trpi svoju gresku.Zlo je sto to ispastaju svi.

  25
  39
 10. Je li u budžet za ovu godinu ušla nova rasvjeta pošto ova “nova led tehnologija” neće proraditi, nove aktivnosti TO da budemo prijestolnica nečega što dosada nije viđeno, npr. Prijestolnica svih svjetskih cirkusa i ringišpila, ili da uđe u budžet asfalt za raskopane ulice i ploče za šetalište koje smo imali prije svih ovih “boraca” za grad, i obavezno tone goriva za automobile komunalne policije pošto se ne gase, danju-noću se voze i da im se ugrade novi pojasevi jer bih rekao da su ovi neispravni pa ih drže ukopčane iza siceva…

  38
  16
 11. O Boze, sto je ovo?! Do kad ce u ovom gradu biti anarhija?! I nije mi jasno ko vise uopste vjeruje u ove fantazije Izbora?! A i drugi vise nemaju legitimitet! Na izbore pa da se provjeri mogu li i po 1 odbornika da dobiju…

  21
  26
 12. Toliko ste nestrucni, ne znam bili se smijao ili plakao. Vi ne zelite bolje gradu nego samo sebe i svoje interese gledate. Cirkusanti i nista vise.

  34
  30
 13. Ovo je nevjerovatno … Opozicija koja je dosla jedinstveno, kako oni kazu , bez dijela opozicije SDP i URA , predlaze umanjenje budzeta za 2.5 miliona , zbog cega dolazi skoro do fizickog obracuna po ko zna koji put izmedju odbornika Milosa Konjevica i odbornika Dusana Radovica , radi cega se saziva pauza da bi se opozicija malo smirila i dogovorila da li ce budzet smanjiti za 2.5 miliona kako trazi dio jedinstvene opozicije ili uvecati za 28,9 miliona kako trazi drugi dio jedinstvene opozicija ..Na pauzi nije doslo do drugog fizickog obracuna , ali je Konjevic drugi put nokautirao DRK-a i budzet je smanjen za 2,5 miliona … Ne zna se ko pije ko placa , tj oni piju gradjani placaju !

  33
  42
 14. DRK bi malo da sklapa pa bi povecao budjet jos malo.Ako bi se jos dogovorio da on bude na celu prve dvije godine.Zato ce podrzati opoziciju a onda moze mirno za Italiju.
  Dako i tamo sredi LED rasvjetu mozda Berluskoniju treba Light shou?

  30
  26
 15. Svaka čast opozicijio na ostvarenim svim zacrtanim ciljevima – imenovanju predsjednika SO i usvajanju budžeta. Za nešto malo više od mjesec dana, bez dileme, bićete tu, ali znatno brojniji.

  39
  41

Ostavite komentar

*

code