Oprez zbog poledice, bez prijeke potrebe ne krećite na put

Oprez zbog poledice, bez prijeke potrebe ne krećite na put

2849
0
Podijeli

U Herceg Novom je u kasnim popodnevnim i večernjim satima snijeg nastavio da pada. Temperatura je trenutno oko nule, a prema najavama meteorologa tokom noći će biti do -4 sepena.

put-za-vrbanjEkipe “Stambeno-komunalnog”,”Čistoće”,”Vodovoda i kanalizacije”, kooperantskih firmi, kao i službi komunalne policije i zaštite I spasavanja su na terenu i neprekidno rade na čišćenju i nasipanju saobraćajnica. Sva raspoloživa mehanizacija je u upotrebi, kazao je sekretar za komunalne djelatnosti i ekologiju Opštine Herceg Novi, Ilija Peulić.

Picerija i restoran

Dionica Krašići-Zabrđe, na poluostrvu Luštica, zbog leda je zatvorena za saobraćaj, do sjutra kada će biti očišćena. Mole se građani da koriste alternativne putne pravce.

Radnici “Crnagoraputa” održavaju pravce ka graničnim prelazima sa Hrvatskom, Debelom Brijegu i Konfinu. Bez prestanka se radi na čišćenju putnog pravca prema Trebinju i puteva prema podorjenskim selima. Sve ekipe će posao nastaviti tokom noći, kako bi saobraćajnice održali prohodnim i posuli da spriječe stvaranje leda.

Iz lokalne uprave apeluju na građane da obrate posebnu pažnju zbog poledice na teritoriji cijelog grada, naročito na nizbrdicama i stepeništima. Korišćenje zimske opreme za sve učesnike u saobraćaju je obavezno.

– Građane molimo da se suzdrže i na put ne kreću bez prijeke potrebe. Još jednom sve pozivamo da svoje prijave upućuju putem „Sistema 48“, pozivom na broj telefona 19800 – poručuju iz resornog Sekretarijata.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code