OPROŠTAJNA MISA DON BENJAMINA PETROVIĆA: OSTAVLJAM HERCEG NOVI, GRAD JEDINSTVA, RAZLIČITOSTI I...

OPROŠTAJNA MISA DON BENJAMINA PETROVIĆA: OSTAVLJAM HERCEG NOVI, GRAD JEDINSTVA, RAZLIČITOSTI I SLIČNOSTI

335
0
Podijeli

U crkvi Sv.Jeronima u Starom gradu u Herceg Novom, uz poj crkvenog zbora, u prisustvu brojnih katoličkih vjernika, među kojima je bilo i pravoslavaca i poštovalaca, oproštajnu nedjeljnu misu priredio je hercegnovski župnik don Benjamin Petrović. Nakon jedanaestogodišnje službe u ovom gradu on odlazi na novu dužnost u Istru.

Prisjećajući se kako je postao sveštenik don Benjamin se osvrnuo na službu u prelijepoj Boki i Novom, rodnom gradu Sv Leopolda Bogdana, gdje je stalno pokušavao da Pravda povjerenje koje mu je iskazano.
– Proteklo je 11 godina u kojima smo skupa slavili Gospodina, radovali se i plakali, ali došlo je vrijeme da se rastanem sa ovim gradom, sa vama i da vam kažem jedno veliko-hvala! -poručio je, pored ostalog u oproštajnoj riječi don Benjamin, koji je u Herceg Novom, kako je kazao stekao mnoga pozitivna iskustva.
– Ovo je grad u kome se nisam osjećao kao stranac, grad u kome nisam doživio ni jedan negativan pogled zbog toga što se bavim svetiteljstvom – kazao je župnik Petrović uz želju da blagost Sv Jeronima i Sv Leopolda i dalje bdiju nad ovim gradom i ovom župom, nad, kako je kazao, gradom jedinstva, gradom različitosti i sličnosti, gradom nad kojim kao i svakim drugim treba da neko bdije.
– Dobar čovjek, uzoran sveštenik i pouzdan prijatelj, tim riječima se od don Benjamina u ime župljana Herceg Novog, crkve Sv.Jeronima i crkve Sv. Nikole u Đenovićima, oprostio Gracija Radović. On mu se najviše zahvalio za ljubav koju je gajio prema djeci, omladini, a naročito prema bolesnima i starima.
– Dragi don Benjamine, želimo Vam sretan put, dobro zdravlje, dug život i mnogo uspjeha u novom postavljenju. Zamoljen sam u ime braće pravoslavaca sa hercegnovske rivijere da Vas puno pozdravim i kažem da ste uvijek rado viđen gost njihove kuće, uzoran sveštenik, koji ih je obilazio prilikom blagoslova kuće – kazao je Radović.
Hercegnovski vjernici su don Benjaminu uručili u znak pažnje poklone i riječi zahvale.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code