Opština će donirati 5000 eura za zid romskog naselja u Drenoviku

Opština će donirati 5000 eura za zid romskog naselja u Drenoviku

923
0
Podijeli

kucice za rome drenovik 280316 3 klizisteOpština Herceg Novi napraviće danas Aneks ugovora, po kojem se obavezuje da će donirati 5 hiljada eura NVO HELP za izradu dijela potpornog zida i septičke jame u novom romskom naselju u Drenoviku, potvrdio je Radiju Jadran sekretar za komunalne djelatnosti i ekologiju, Ilija Peulić.

“To ranije nije bio naš dio priče, ali pošto su NVO HELP i Mladi Romi ostali bez sredstava mi ćemo pomoći”, kazao je Peulić.

Picerija i restoran

Predsjednik NVO Mladi Romi Samir Jaha nam je ranije rekao da je izgrađeno oko 30 m ovog zida, a preostalo je još 80. Još nije dovedena struja, međutim Peulić uvjerava da će se sa rješavanjem i tog problema krenuti već od ponedjeljka:

“Od ponedjeljka kreće tender za spajanje objekata na elektro mrežu i nadamo se da ćemo i to obaviti najkasnije za 15 dana do mjesec.

Dugo se čekalo da se kućice spoje na elektro mrežu zbog odobrenja  Elektrodistribucije koje je stiglo negdje krajem maja. Osim toga, vrijednost posla je 15 – 20 hiljada eura, pa se morao napraviti projekat, kako bi se formirala tenderska dokumentacija i sve bilo okončano na pravno valjan način”, zaključio je on.

Podsjetićemo i da je Osnovni sud u Herceg Novom donio 1. juna, a pismeno obradio 14. juna, presudu na osnovu tužbe Instituta dr Simo Milošević, da 6 romskih familija sa Šišteta mora da se iseli. Institut je tužio 6 romskih familija, tražeči da se isele iz bespravno podignutih privremenih objekata na Šištetu, jer je zemljište u vlasništvu te kompanije.

Predsjednik NVO Mladi Romi, Samir Jaha najavio je kontra tužbu.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code