Opština da kaže gdje je lokacija za školu u Igalu, da ne...

Opština da kaže gdje je lokacija za školu u Igalu, da ne bude predizborno obećanje

3607
9
Podijeli

Neformalna grupa građana, je prije tačno godinu pokrenula Inicijativu za izgradnju škole u Igalu. Zato su, kako saopštavaju, više nego pozitivno iznenađeni jučerašnjom objavom medija da je Opština Herceg-Novi pronašla nespornu lokaciju za izgradnju škole u Igalu.

– Ohrabruje i informacija da su ostvarili komunikaciju s Ministarstvom prosvjete. Kako saznajemo iz Direkcije javnih radova, Kapitalni budžet za 2017. g, koji je usvojen u decembru 2016.g, već predviđa izdatke za izradu projektne dokumentacije za školu u Igalu, u iznosu od 10.000 eura, i izgradnju škole u Igalu u iznosu od 2 miliona eura. Činjenica je da to samo po sebi nije garancija da će do realizacije i doći, ali umnogome ohrabruje – navodi u ime grupe građana Ana Valentić.

Picerija i restoran

Na žalost, ovako važno pitanje za dobrobit građana, lako dobija političku konotaciju, primjećuje ona:

– Svjedoci smo da se dugi niz godina ovo pitanje najčešće pominje u predizbornim kampanjama i tu je obično bio kraj. Vjerovatno je to i razlog sumnji koja se u javnosti javila povodom objavljene informacije o pronađenoj lokaciji. Iz tog razloga smatramo opravdanim predlog da Opština Herceg Novi u roku od 7 dana izađe u javnost s punom informacijom o pronađenoj lokaciji: koja parcela, da li je u opštinskom vlasništvu 1/1, koliko je vremena potrebno da joj se namjena urbanističkim planom redefiniše (jer škola je definitivno planirana na drugoj parceli), kada se može očekivati da Vlada donese navedenu Odluku da je u pitanju državni objekat od opšteg interesa kako bi se pokrenuo postupak izrade projekta, i sl. – traže roditelji i građani zagovornici gradnje škole u Igalu.

Tako bi se eventualno suzio prostor za zloupotrebu ovog pitanja, i iznijeta informacija bi se mogla pretvoriti u realnije očekivanje da će se obećano i ostvariti, poručuje koordinatorka neformalne grupe građana pokretača Inicijative, Ana Valentić.

9 Komentari

 1. Igalo je imalo osnovnu skolu prije 40 godina tamo gdje su sada apartmani i kafici. Da je sreće kuća Nika Dzanjevica bi se koristila u tu svrhu jer je on dosta toga zavjestao skolskom centru, ali Casa je bitnija!

  11
  1
 2. Nazalost, jos jedno prazno predizborno obecanje.Kao i autobuska stanica koja se pravi,ispravite me ako grijesim, evo vise od 20 godina.Nista se u ovoj nasoj opstini nije napravilo u drzavnoj svojini jos od Titova vremena.Privatno se nesto i radi.Ni jedna opstinska vlast nije u stanju da uradi prostorni plan a kamo li da izgradi nesto da je kompletno i da valja.Pogledajte kolektor, setaliste,infrastrukturu ,posebno sela.Nema nama nista od skole sem praznijeh obecanja.

  17
  2
 3. @ istinu recite

  Tebe ce djeca najvise voljeti, ako im sredis da ni ne idu u osnovnu skolu. Nema Kralju svak para da kupi diplome visokog obrazovanja!

  16
  4
 4. Kad god se more povuce usljed oseke, tada se stvori prostor za gradnju skole u Igalo. Nazalost nasi Opstinski strucnjaci su bili na teren kada je bila oseka i rekli su da postoji plac za gradnju skole, ali sad je plima, pa se vise ne vazi.

  25
  1
 5. …Koliko će godina vama trebat ta škola kad se toliko zauzimate? Đeca kroz Osnovnu prolete i izgleda škole se i ne sjećaju,niti im je to važno.Imate li svoga posla?

  9
  32

Ostavite komentar

*

code