Opština demantuje da je tender za LED rasvjetu sproveden nezakonito

Opština demantuje da je tender za LED rasvjetu sproveden nezakonito

1321
19
Podijeli

images_slike_gradovi_hn_objekti_opstina_hn_2015Opština Herceg-Novi još jednom odlučno demantuje da je u tenderskom postupku projekta ugradnje LED rasvjete na teritoriji opštine, bilo i najmanjih zakonskih nepravilnosti.
U današnjem reagovanju iz kabineta predsjednika opštine – PR službe, navodi se da Klub odbornika Demokrate Herceg Novog politički manipuliše, svjesno obmanjivanje građana i iznosi neistine.

Smatramo da je neophodno da još jednom ukažemo na zakonitost postupka u ovom projektu, koju su nedvosmisleno potvrdili Državna komisija za kontrolu postupaka javnih nabavki i Uprava za inspekcijske poslove Vlade Crne Gore – Odsjek za inspekciju javnih nabavki.

Picerija i restoran

Apsolutna je neistina predstavnika Demokrata da je kompanija “Elektro energy” bila drugorangirani ponuđač, iz prostog razloga što ona nije ni učestvovala na međunarodnom tenderu. Jedini ponuđač na tenderu bila je danska firma “Hesa Light” A/S, sa kojom je i sklopljen ugovor.

Sve informacije o realizaciji tenderskog postupka i potpisivanja ugovora dostupne su javnosti na sajtu Opštine Herceg-Novi, a svako ko želi da se uvjeri u zakonitost procedure može se obratiti nadležnim državnim organima – zaključuje se u reagovanju iz Opštine Herceg Novi.

19 Komentari

 1. ZA NEPRISTRASNOG OSTAVI SE TI RADIO JADRANA.DA NIJE NJIH TOTALNI MRAK.NEZNAM ŠTO TI ONI SMETAJU.JADRANAŠI SAMO NAPRIJED,SVI ZAJEDNO DA OD OVOG NAŠEG NOVOG NAPRAVIMO NEŠTO ,DA NAM ĐECA OSTAJU ODJE.
  0  0
 2. Odgovor za nepristrasan- krajnje dobronamjerno,da li znate da smo već pokretali inicijative prema tužilaštvu za druge afere i da nije dalo nikakav rezultat ali su zato saslušavali mene zbog anonimne prijave koja se ispostavila kao laž.Da li znate da je u skupštini izjavljeno da su lažirali testiranja kolektora ,da smo se obratili tužilaštvu ali ni odgovor nismo dobili.Nadležni organi su dužni da reaguju čak i posle izjave u medijima.Čak ni posle deset godina niko nije saslušan za Mojdež a neki su već i preminuli.Tražite od mene da radim posao državnih organa i podnosim prijave a oni imaju hiljade zaposlenih čiji je to posao i milionske budžete.
  0  0
 3. Dobro bi bilo i da se iz “PR sluzbe kabineta Predsjednice Opstine” izjasne i u pogledu zastupanja Opstine u stecajnom postupku nad Vektra Bokom koji se vodi pred Privrednim sudom CG. Ko je ovlastio adv. Gorana Velimirovica iz Pg da zastupa Opstinu? Da li za to postoji odluka SO? Da li je sproveden postupak ili je ovaj adv. odabran neposrednom pogodbom? Sta ce Opstini uopste adv. kada ima cijelu jednu sluzbu za zastupanje i sijaset pravnika na platnom spisku? Da podsjetim, vrijednost potrazivanja Opstine iznosi 2 miliona €, pa izracunajte koliko je 10-15 % koliko adv. obicno uzmu za nagradu.
  0  0
 4. Ovoj vlasti nije potreban Obrad kao opozicija da dize graju kad ima odlucnu pr sluzbu. Kruso cuti a ne znam koliko je to pametno u ovakvim situacojama. Ispade Obrad u pravu za ovo oko prijestonice kulture cim nisu odlucno demantovali.
  0  0
 5. Odgovor BRKu: Mediji su danas prenijeli riječi Demokrata – drugorangirani ponuđač, a sada tvrde da ta firma nije ni učestvovala na tenderu. Biće da ni Demokrate ne znaju više kako da opanjkavaju, pa sebe hvataju u kontradiktornosti i nebuloze…

  Odgovor Obradu Gojkoviću: Zašto svaki dan sazivate konferencije za novinare i blatite bez jasnih dokaza? Očigledno koristite negativno nastrojene novinare da vam donose političke poene i glasove. Zašto jednostavno ne pošaljete državnim organima dokumentaciju koju imate, pa neka oni ispitaju sve to o čemu govorite i odluče da li je zakonito ili nije? Ukoliko ste u pravu, imate i moj glas, a ako nijeste, onda javno da se izvinite građanima zbog obmane i Opštini zbog lažne optužbe. Biće da i sami znate da nemate valjane dokaze, pa radije trčite medjima nego državnim organima?

  Odgovor Bubuleji: Očigledno ti matematika nije jača strana. Ušteda nije 20.000 već 25.000 eura (pročitaj opet sve tekstove na ovu temu), pa to puta 12 mjeseci je 300.000 eura, pa puta 9 godina je 2,7 miliona, što znači da se investicvija sama vraća za 9 godina, a ne za 12, kako si ti izračunao. Bolje uzmi digitron sljedeći put.

  Odgovor Radiju Jadran: Zašto ste sami puki prenosioci presova Demokrata? Zašto ih ne pitate zbog čega svaki dan furaju jednu istu priču? Zašto ne pošalju papire tužilaštvu, policiji? Zašto nijesu reagovali odfmah nakon što je tender završen, nego su čekali godinu u kojoj će biti izbori? Tako radi pravi novinar, a ne da prenosi blaćenje iz očigledno političkih razloga. Ovako, Radio Jadran se sve više pretvara u instrument političkih interesnih grupa, isto kao što je TV Boka bila u vrijeme prethodnih izbora.
  0  0
 6. Gospodo iz Opstine, Cetinju su kinezi dali donaciju 6 miliona za led i solarnu rasvjetu! Jedino u tom slucaju je ona isplativa. Pitajte Bozovica za strucno misljenje. Ili od onih 100 miliona platite. Ovako, sumnje ostaju i cackace se…
  0  0
 7. Garancija 10 godina,a za ustedu od 20.000 eura mjesecno treba 12 godina da prode da se pokrije ulaganje,pa tek onda poceti da “stedimo”.Nadlezni molim komentar.
  0  0
 8. Opstina Herceg-Novi jos jednom odlucno demantuje………Ima li neko ONU stvar da stavi svoje ime da se zna ko demantuje,a ne opstina demantuje.
  0  0
 9. Pogledajte samo na sta po gradu lice stubovi javne rasvjete,kao kroz zapusteni park na Tjentistu,posebno u ulici dr Svetozara Zivojinovica i ispod Titive vile.A ovamo se za neku led rasvjetu daju tolike pare i bolje vam je da sredite postojece stubove za 100 hiljada evra da se turisti ne zgrozavaju tokom sezone.
  0  0
 10. Nije mi jasno sto ovo sad nam objasnjava DRK, ovo je isto kao pred izbore ne damo Banju Boku Bijelu Mamulu pa eto vidjesmo sta uradi i eno krtola 50evra sir 100 evra hladnjaca na Kameno itd. Moji novljani znali ste sta vas ceka ali neznam sto tuzilastvo i policija cekaju.
  0  0
 11. Demokrate su na konferenciji iznijeli sumnju u zakonitost, odnosno potencijalno spekulativne rabote, i u pogledu “Herceg Novi Evropska prestonica kulture” i “Slobodni udarci”. To Gospoda iz Opstine nisu demantovala – da se radi o dva privatna privredna drustva, namjenski reg. u CG u februaru 2015 god. bas za ove rabote, kojima je uplacen ogromni novac, koji je vec iznijet iz Drzave. Najzalosnije od svega je sto su za sve, podmetnute dvije mlade i neiskusne djevojke, Predsjednica Opstine i Direktorica TO, cija je jedina greska sto su (ne)svjesno prihvatile da budu zrtvovane.
  0  0
 12. Nigdje na presu nismo rekli da su oni drugoplasirani već da postoji žalba drugoplasiranog i reagovanje ove firme koja je onemogućena i nije učestvovala na tenderu.Brk hvala na korektnom komentaru.Žalosno je da se ovako reaguje iz opštine.Objavićemo pismo integralno na radio Jadranu i u samom pismu piše da nisu učestvovali na tenderu jer je tako napisan da eliminiše druge ponudjače.Novinarima smo predali žalbu drugoplasiranog plus ovo pismo firme što su novinari korektno i prenijeli.
  0  0
 13. Dva puta sam citao tekst, nigdje nije navedeno da je pomenuta firma bila drugoplasirana na tenderu nego da je za istu stvar (osvjetljavanje grada) nudilla rjesenje jeftinije za skoro 2 miliona.
  0  0

Ostavite komentar

*

code