Opština Herceg Novi: Blokada računa podstiče brže rješavanje statusa Bolnice Meljine

Opština Herceg Novi: Blokada računa podstiče brže rješavanje statusa Bolnice Meljine

1588
5
Podijeli

images_slike_gradovi_hn_objekti_opstina_hn_2015U saopštenju dostavljenom medijima iz press službe kabineta predsjednice  Herceg Novi, vezano za situaciju u Opštoj privatnoj boilnici Meljine, potvrđeno je da u lokalnoj samoupravi misle da je stečaj rješenje za opstanak Bolinice, ali i da Vlada treba što prije da raskine ugovor sa Atlas grupom. Prenosimo ga u cjelini:

– Neosporna je činjenica da je Opština je 4. jula ove godine poslala zaključak o prinudnoj naplati, zbog duga Privatne zdravstvene ustanove Opšta bolnica Meljine na osnovu poreza na nepokretnosti u iznosu od 174.186 eura. Taj dug odnosi se na period 2013, 2104, 2015. i prvi dio 2016. godine.

Picerija i restoran

Imajući u vidu da ovo nije jedini zahtjev za prinudnu naplatu i da je račun ustanove već bio blokiran izvršnim zahtjevima drugih povjerilaca, poruka je jasna – neophodno je preduzeti hitne mjere kako bi se riješio status Bolnice.

Svjesni smo ozbiljnosti problema sa kojima se radnici suočavaju, kao i činjenice da moramo stalno skretati pažnju javnosti na te probleme. Ovaj korak način je da se alarmiraju nadležni. U istom cilju, predsjednica Opštine je uputila pismo predsjedniku Vlade Crne Gore Milu Đukanoviću tražeći hitan sastanak kako bi pronašli rješenje pitanja Bolnice.

Sva dosadašnja dešavanja neminovno vode ka stečaju i zatvaranju ove ustanove, čime se Opština Herceg Novi lišava bolnice, a više od 125 zaposlenih ostaje bez posla. Ovakav epilog predstavlja potpunu katastrofu i izaziva opravdani bijes i nezadovoljstvo građana.

Cilj Opštine Herceg Novi je da grad zadrži Bolnicu u Meljinama, kao zdravstvenu ustanovu koja je od nemjerljivog značaja, i da se status ove ustanove u što hitnijem roku riješi. Interes zaposlenih i interes građana Novog isti je – opstanak Bolnice i njeno funkcionisanje na najbolji mogući način.

Opština ostaje pri stavu da je potrebno raskinuti ugovor sa “Atlas grupom”, koja se pokazala kao neozbiljan i neodgovoran investitor. Treba naći novog strateškog partnera koji će osigurati dugoročno rješenje, unaprijediti zdravstvenu djelatnost i tako osigurati bolju zdravstvenu zaštitu za Novljane i sve goste.

Neophodno je da nadležni u Vladi naprave konkretne korake u cilju raskida ugovora, i u tome će imati podršku lokalne uprave – navodi se na kraju saopštenja iz kabineta predsjednice Opštine Herceg Novi.

5 Komentari

 1. Koliko godina smo odvajali za ovo mjesto? Ne mozete nas sad ostaviti bez bolnice koja je neophodna ovom gradu i cijeloj Boki. Sramota je sto se cini. Vratite nam ono sto je nase
  0  0
 2. Zasto to ne rekoste onaj dan ljudima kad dte ih primili. Bolnicu grad mora imati.ovakvo sebicno razmisljanje je zalosno od kabineta predsjednice.
  0  0
 3. Evo rešenja za školu na Savini —đake smjestiti u zgradu opštine pa da od te kuće bude neke koristi ovako je samo ŠTETA.
  Ako nam dijeca sa Savine budu išla u školui u Bijeloj ili u Zelenici ko da daje 30e pretplatne karte za 700 đaka to je 210 000 e mjesečno za Blue Line . Zgrada opštine idealno da se iskoristi za nešto pametno. Ovako drže samo uništače ovoga grada
  0  0
 4. Svaka vam cast Opstino na strategiji ! Vrlo mudro! Koga ste se plasili i zbog cega ne naplatiste te poreze prosle godine dok je direktor bolnice bio ekonomista koji sada direktuje Domom zdravlja?
  0  0

Ostavite komentar

*

code