Opština Herceg Novi dobila sertifikat ISO 9001

Opština Herceg Novi dobila sertifikat ISO 9001

2813
21
Podijeli

sertifikat iso 9001 hn 110316 1Opština Herceg Novi dobila je sertifikat kojim se potvrđuje da je sistem menadžmenta provjeren i sertifikovan prema zahtjevima međunarodnog standarda ISO 9001, u oblasti pružanja usluga i sprovođenja aktivnosti lokalne uprave.
Sertifikat je predsjednici Opštini Nataši Aćimović uručio direktor kompanje „SGS“ za područje bivše Jugoslavije, Marinko Ukropina.
Cilj Opštine Herceg Novi je da, poštujući zakonske propise, obezbjedi kvalitetne usluge svim korisnicima, uz stalno unapređivanje kvaliteta organizacije i rada. Ona je istakla da je dobijanje sertifikata od jedne renomirane kuće kao što je „SGS“, izraz posvećenosti ostvarivanju tog cilja i predstavlja potvrdu da je lokalna uprava na pravom putu.
– Jedan od najvećih izazova danas je potreba održavanja povjerenja građana u njihovu lokalnu upravu, koja teži da im obezbijedi kontinuirano pružanje usluga na efikasan i kvalitetan način, dostupan svim društvenim kategorijama. Prepoznajući ove potrebe, Opština Herceg Novi usmjerava svoj rad ka većem učešću građana u odlučivanju, odgovornom upravljanju javnim dobrima, pružanju brzih i efikasnih usluga, a posebno na poboljšanje kvaliteta i transparentnost rada – rekla je predsjednica Opštine.
Aćimović se zahvalila kompaniji „SGS“ na partnerstvu, kao i konsultantima, službi za upravljanje kvalitetom i svim zaposlenima u lokalnoj upravi koji su učestvovali u projektovanju sistema i omogućili da se proces sertifikacije obavi u najkraćem mogućem roku.
U skladu sa standardima, od zaposlenih u lokalnoj samoupravi se zahtijeva da teže stalnom poboljšanju u pružanju usluga efikasnim i odgovornim radom, poštujući etičke kodekse rada, zakonitost, blagovremenu komunikaciju i otvorenost prema inicijativama svih zainteresovanih strana: građana, političkih stranaka, nevladinih organizacija, investitora, privrednih i drugih subjekata.
sertifikat iso 9001 hn 110316 2– Dvočlani ocjenjivački tim švajcarske kompanije utvrdio je da sistem menadžmenta i obučenost kadrova u Opštini Herceg Novi zadovoljavaju međunarodni standard kvaliteta. Na osnovu njihovog izvještaja sertifikaciono tijelo iz Ženeve izdalo je Opštini sertifikat koji važi tri godine – objasnio je Ukropina.
On je kazao da će biti vršen nadzor nad sprovođenjem standarda i Politike kvaliteta Opštine u praksi i da su već dostavili preporuke kako da se sistem menadžmenta najbolje „oživi“ i zadovolji korisnike usluga lokalne samouprave.
– Ovim se Opština opredijelila da praktično primijeni savremene trendove koji važe i u Evropskoj uniji, a da se lokalna uprava približi građanima – rekao je Ukropina.
Koristi ovog sertifikata za Opštinu – dokumentovanje procesa, definisanje odgovornosti i ovlašćenja, transparentnost u radu sistema, ali i podrška poslovnoj zajednici i privlačenju investitora.
– Lokalne samouprave koje su sertifikovale svoje sisteme menadžementa privlačnije su za investitore , donatore, fondove i prikazane su na neki način kao „business friendly“ opštine – kazao je Ukropina.
SGS će nadzirati Opštinu, jer sertifikat važi tri godine, a njegova primjena i poboljšanje kvaliteta se provjerava svake godine.

21 Komentari

 1. U njihovoj strucnosti ne treba ni razmisljati,dovoljno je prosetati pored mora,okolo terena OFK Igala, ulicama po Toploj gde su ulice zakrcene automobilima,iznad Ramareksa nema ulicne rasvete (u pitanju su 2-3stuba!!!!!) a oni se sepure sa sertifikatima ,novim skodama,komunalnom policijom koja ne radi nista konketno da otkloni postojece probleme.A da zaboravih decija igralista izmedju novih zgrada,pa deca igraju fudbal po ulici a neka kazu koliko su novca od građevinskih dozvola uzeli na Toploj 2-3
  0  0
 2. Davno je ovo započeto i na sveobuhvatniji način isplanirano. Krenulo se u realizaciju i onda neko “pametan” kaže stop. Započeto je sve za vrijeme vlasti DPS-a i LSCG-a 1998-2000. A, ovo je 2016.
  Blago nama!
  0  0
 3. mi imamo dosta talentovanih, ali ne baš poznatih glumaca,jer ovo nije baš jednostavno glumiti,ali se u današnje vrijeme sve može s paramaaaaA,što će nama taj papir da visi na zidu,nije mi jasno?
  0  0
 4. Radojko,ova druga i jeste gospođa,glavni administrator koji to svim svojim kvalitetima zaslužuje,za razliku od mnogih koji su nadlijetali njenu stolicu.
  0  0
 5. I brodogradilste i Banja su ISO seftifikovani po savremenim standardima…e da nam se vratit pa da po JUSU radimo. Ne mozemo sada po ISO standardu okrecit sto smo po JUSU napravili.
  0  0
 6. Radi potpunog informisanja, trebalo bi znati:
  1. Da li se radi o sertifikatu ISO 9001:2008 ili ISO 9001:2015 ?
  2. Koliko su plaćene konsultantske usluge FON-u Bgd za ovaj projekat?
  3. Da li je FON završio sistematizaciju radnih mjesta za potrebe Opštine?
  4. Koliko je FON-u plaćen dokument o sistematizaciji radnih mjesta?
  0  0
 7. HA HAH HAHAAHAH, pa s kime se ovi sprdaju vise. Cus sve rade kako treba i dobijaju sertifikat a nisu u stanju ni presjednika da smjene po propisima no muljaju kako im se prohtje.
  0  0

Ostavite komentar

*

code