Opština Herceg Novi donirala monitore za operacionu salu Bolnice Meljine

Opština Herceg Novi donirala monitore za operacionu salu Bolnice Meljine

24
Podijeli

Rukovodstvo Opštine Herceg Novi boravilo je danas u posjeti Privatnoj zdravstvenoj ustanovi Opšta bolnica Meljine, povodom donacije dva pacijent monitora za operacionu salu, kojom lokalna uprava želi da pomogne rad ove ustanove.

Predsjednik Opštine Stevan Katić i potpredsjednik Miloš Konjević sa saradnicima sastali su se sa izvršnom direktoricom Bolnice dr Oliverom Mihajlović Elez i zaposlenima.

Picerija i restoran

„Mi kao odgovorna lokalna uprava pokušavamo da damo maksimalan doprinos funkcionisanju Bolnice Meljine“, kazao je Katić. Dodao je da je pomoć Bolnici direktna pomoć osoblju koje „drži cijeli sistem u životu“, kao i građanima Hreceg Novog.

Moderni pacijent monitori Drager Vista 120 bili su neophodni, te će ova donacija doprinijeti poboljšanju kvaliteta pružanja zdravstvenih usluga, na dobrobit svih pacijenata.

Katić je istakao je da je ovo prvi put da Opština nabavkom opreme pomaže ovu, za grad izuzetno važnu ustanovu, ali i da neće biti poslednji put da to radi, već su u planu i druge donacije.

„Upravo zbog značaja koji Bolnica ima za Herceg Novi, ovo je druga posjeta u proteklih šest mjeseci rada aktuelne lokalne uprave“, podsjetio je Katić. Kako je rekao, Opština nastoji da, u okviru svojih nadležnosti, olakša rad i maksimalno se zalaže da Bolnica opstane. Dodao je da ostaje otvoreno najvažnije pitanje – pravni status, a to treba da bude predmet sastanka sa vlasnikom „Atlas grupom“ i Ministarstvom zdravlja, do kojeg bi trebalo da dođe polovinom decembra.

Opštini se zahvalila izvršna direktorica dr Olivera Mihajlović Elez, istakavši da će dva nova pacijent monitora značajno olakšati rad hirurškog odjeljenja, koje je izuzetno važno za grad. Napomenula je da će uslijediti razgovori o eventualnoj dodatnoj pomoći Opštine u vidu donacija.

Donacijom Opštine nabavljena su dva monitora ukupne vrijednosti 6.220,98 eura. Takođe, obezbijeđena je njihova instalacija, puštanje u rad i obuka korisnika od strane sertifikovanih inženjera.

24 Komentari

 1. I đe na kraju pođe to šes ‘ljada i nešto “sitno”, u inostranstvo…?

  Neka no naš narod ne umije bit dobar bez čaše žuči, tako ni loš a da mu se dobra ne učini… neka nam je i dobro kada kao opština volimo u tuđu opštinu šuške trpat u džep… viva novi

  3
  1
 2. Halo je li vas ko obavestio da je bolnica privatna ustanova i vi privatniku dontirate bas inelegentno a kad vidim ko vodi ovaj grad nista me ne iznenadjuje.

  4
  10
 3. Za Markusa : Opstina se nikako nemoze kriviti za nepomoc prilikom otkrivanja krivaca za ovakovo stanje.Zna se koje institucije treba da odrade svoj posao,ali vlasnik ima kuma,pa onda oprostite,nesto se preskoci,pa se svi prave slijepi i gluhi,a neko i nijem.
  Svaka pomoc je dobrodosla,ali pravna i sudska izostaje.

  11
  2
  • Opština je tada ako se ne varam bila jedan od potpisnika ugovora sa Atlas grupom ,bolnica valjda treba gradu ,pa neka se pravno i zakonski obračunaju sa ” kumovima” ako imaju hrabrosti ali oni vidim ne mogu rješiti probleme ni u svojoj kući

   5
   4
 4. Izgleda da je i novčana pomoć opštine uplaćena na račun sindikata bolnice koja je data da se podijeli radnicima(25.000 eura,a iznosila bi po nekih 150 eura svakom zaposlenom)prije nekih godinu dana,uplaćena kao DIO PLATE.I to samo nekih 13.000,a 12.000 je ostalo na računu sindikata koji taj i dr.novac sindikata gomila,ne daje za pomoć radnicima,ne organizuje sindikalne odmore itd.
  Ispade da je i to iskorišteno kao pomoć opštine privatnoj firmi a ne pomoć direktno radnicima u doba kada im je plata kasnila nekih 4 mjeseca.

  12
  6
 5. Kako ovaj mica stize na sve strane.da ga nema trebalo bi ga izmisliti.sta bi ovaj napaceni narod bez njega.blago nama sto ga imamo.sto se sve ove godine sakrivao.

  14
  7
 6. Bolnici zbog dugova prema elektrodistribuciji, vodovodu, radnicima prijeti zatvaranje a opština donira ,bolje da su se angažovali da nađu krivca za ovakvo stanje u bolnici. Bruka i sramota ako Herceg Novi ostane bez ove ustanove!

  24
  6
 7. Ne dolazi samo Simonida gonce vuku ovi sto su ostarali u Opstinu a otkazi slijede ovima sto redovno dolaze i rade ali velika ljubomora vlada.

  17
  5
  • Kazu ljudi koji tamo rade da nikad nije bio toliki animozitet medju rukovodiocima iz razlicitih partija. Međutim, vlast je čudo, tako da je to jedino sto ih drži na kakvom takvom populistickom okupu. Djekna jos nije umrla, a kad ce ne znamo!!!

   16
   5
 8. Kazu rukovodstvo Opstine a najvaznijeg nema Presjednika Skupstine Milosa, vjerovatno covjek vidi sa kim ima posla prisjetimo se Radmana bez njega ni portir nije smio da zakasni na posao.

  31
  8
 9. Umjesto da opstina angažuje najbolji mogući pravni tim da sagleda privatizaciju Meljina i šta sa obavezama Kneževića prema gradu (porezi, obaveza o funkcionisanju bolnice, pozivanje inspekcije da se vidi rad i kvalitet usluge koji su u obavezi) oni doniraju opremu privatnom pravnom subjektu.
  U najmanju rječ čudno ?!

  38
  7
  • Slažem se. Možda bi pametnije bilo, da se bolnici oprema ustupi na korišćenje, a da vlasnik ostane Opština ? Ako Bog da, da jednog dana ispratimo Atlas grupu iz našeg grada, ostaje nam makar oprema. Ovako..

   39
   3

Ostavite komentar

*

code