Opština Herceg Novi na putu do pravog servisa građana

Opština Herceg Novi na putu do pravog servisa građana

1356
10
Podijeli

images_slike_razno_gradjanski_biroDirektna i brza komunikacija sa građanima radi rješavanja njihovih problema u osnovi je uvođenja novog sistema 48 u Opštini Herceg Novi i njenim javnim preduzećima. U toku je i obnova zastarjelog voznog parka i priprema nove sistematizaije radnih mjesta u Službi za zajedničke poslove i informacione sisteme, gdje su upravo najviše i posvećeni ovim poslovima.
Načelnik Službe Siniša Ćurčija, najavio je da bi u februaru naredne godine sistem 48 mogao biti pušten u probni rad. Svakodnevni problemi građana u oblasti saobraćaja, čistoće, uopšte komualnopg reda, rješavaće se u roku od 48 sati od prijave koju građanin podnese putem Kol centra. Prema riječima Ćurčije, građani će dobijati povratnu informaciju da je problem riješen ukoliko je on u domenu lokalne samouprave ili lokalnih javnih preduzeća. Ukoliko se ne može riješiti u roku od 48 sati, onda će građanin dobiti informaciju da će to biti moguće za tri do pet dana, u zavisnosti od složenosti problema.
Prijave građana biće proslijeđene državnim organima ukoliko se u Opštini ne može naći odgovor u roku od sedam do deset dana.
– Ni u jednom segmentu ne smije se izgubiti iz vida da Opština mora biti servis građana. Prvo ćemo ići na tehničku izradu, da bismo vidjeli šta nam treba od opreme, aplikacija, softvera i informatičkih modula, a početkom februara naredne godine krenuće probni program sistema unutar lokalne samouprave, javnih preduzeća i Kol centra -objašnjava Ćurčija.
Građani će osim putem telefona ili SMS-om, svoj problem moći da prijave putem računara, što je bolja i transparentnija varijanta, jer odmah sve stiže do Komunalne policije i Građanskg biroa.
Ćurčija je podsjetio i na obavezu da se stari vozni park Opštine zamijeni. Prosječna starost vozila je 13 godina. Većina njih je u veoma lošem stanju što iziskuje visoke troškove održavanja, stvara problem nemogućnosti nabavke rezervnih dijelova, a nije nevažno napomenuti da vozila ne zadovoljavaju ni osnovne ekološke standarde.
– Takođe, po novom Zakonu o komunalnoj policiji vozila moraju biti unificirana po opremljensti i izgledu. Budući da za potrebe Komunalne policije treba obezbijediti pet takvih vozila, odlučili smo da napravimo analizu mogućnosti obnove kompletnog voznog parka koji bi sa postojećih 14 vozila, zamijenili sa 13 novih. Nabavkom novih vozila koja su pod garancijom, smanjili bismo troškove održavanja kao i potrošnju goriva, efikasnije obavljali radne zadatke, popravili turistički imidž opštine, zadovoljili ekološke standarde, a posebna povoljnost bi bila mogućnost zamjene korišćenih vozila za nova, kada se steknu uslovi za to, navodi Ćurčija.
U martu predstoji još jedna kadrovska reorganizacija Službe radi veće produktivnosti. Od nedavno osobe sa invaliditetom mogu zahvaljujući pristupnoj rampi i parkingu lakše ući u Građanski biro i zgradu opštine.

10 Komentari

 1. Kako vam pade na pamet da ispunite sopstvene želje , morate biti ,, viđeniji” pošto ste jako zaposleni i visoko obrazovani. Znate li vi koja je to cifra 13 auta, a kakav vam je buđzet Opštine, pogledajte kakve su ulice ovog grada tj.ulica jedina koju ima grad , a sve prigradske ne postoje i nije vas briga . Sramota . Mislite kao i oni predhodni da nastavite isto, a u stvari ostaliste skoro isti malo se šta promijenilo. Možda mislite sa novim autima će te riješiti naselje N. Ljubibratića iznad doma zdravlja , Verdure do Kineskog restorana parkiranje na sred puta ili se nemate gdje mimoići postavite znakove i kažnjavajte i to pripada Novome a nesamo centar.
  0  0
 2. Sramota ,što vam rade ove haračlije iz komunalne policije.ovo je katastrofa.udrite po đepu građana,olje nisu ni zaslužili,jer su vas oni instalirali.e sada da ide kako musa dere jarca.
  0  0
 3. Zaduzicete nas za nova vozila,za novi softver,module za 48salter,za nova radna mjesta u Sluzbi,koja se sastoji od. sefa vozaca,kurira,sefice cistacica i IT sektora.Ukratko, samo zaduzenja!!I onda neko kaze,,punim jedrima naprijed,,!??Zaista je ovdje i istina partijski obojena
  0  0

Ostavite komentar

*

code