Opština Herceg Novi: Škola će se graditi na lokaciji Šištet-Bare

Opština Herceg Novi: Škola će se graditi na lokaciji Šištet-Bare

3974
19
Podijeli

Za gradnju škole u Igalu definisana je i opredijeljena lokacija na dijelu katastarske parcele 197/1 k.o. Topla, u zahvatu plana Šištet-Bare.

Površina opredijeljena za ovu namjenu iznosi 12.000 kvadratnih metara i ona je svojina Opštine Herceg Novi.

Picerija i restoran

Na katastarskoj parceli postoje potrebni preduslovi u smislu planske dokumentacije, pojašnjavaju iz lokalne uprave najavljenu mogućnost gradnje škole u Igalu.

– Ovu aktivnost Opština Herceg Novi intenzivno sprovodi od marta 2016. godine, te istu uspješno privodi kraju u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, koje je nadležno za izradu tehničke dokumetacije. Napominjemo da je za gradnju škole potrebno ispuniti niz preduslova. Najvažniji korak bio je opredijeliti svojinsko-pravno čistu lokaciju, što je i urađeno, te držimo da nema smetnji da u ovoj godini bude izrađena projektna dokumentacija, a da već naredne, nakon opredjeljivanja sredstava iz Budžeta Crne Gore, otpočne izgradnja škole u Igalu – saopštavaju iz lokalne uprave.

 

Oni takođe dodaju da je kabinet predsjednika Opštine na raspolaganju da pruži na uvid u sve potrebne informacije koje posjeduje, radi otklanjanja nedoumica u vezi sa lokacijom predviđenom za izgradnju škole, kao i iskazanih sumnji u izvjesnost ovog, za Herceg Novi izuzetno važnog projekta.

Inače, ova dodatna pojašnjenja iz kabineta predsjednika  uslijedila su nakon što je jutros neformalna grupa građana, inicijatora gradnje škole u Igalu, posumnjala da je možda riječ o novom predizbornom obećanju.

19 Komentari

 1. Jasmina sta drugo da ti kazem na tvoj komentar “skola pored magistrale” nego da obidjes druga mjesta i gradove i vidis na to nije nista nenormalno

  1
  3
 2. ,,Ljuti potok,,

  Svaki put kad ponestane agrumenata i dokaza pominje se ,,prelazak kruznog toka Meljine,, i ,,Debeli Brijeg,, i slicne fraze.Ja licno sam njih presla i prije nego su postali, i znam vrlo dobro o cemu sam napisala komentar.Vama ljubazan savjet da kanalisete negativnu energiju na nesto korisno, da komentarisete temu a ne komentare.

  7
  1
 3. champion,smetaju mi laži i svako omalovažavanje i nerazumjevanje države ,osnovno neznanje o državnome uređenju,organizaciji ,poštovanju zakona,propisa i procedura.Smeta mi društvo bez reda,bez čistoće,bez radosti,bez napretka.Nekad se išlo u školu kakva se ima,ali se tamo formirao čovjek i sticalo znanje u skladu sa ličnim mogućnostima,nije bilo mnogo luča,ni mastera,trojka je bila jaka ocjena.Sad živimo u društvu samovolje,nereda,obijesti i političkih prevara,štrajkova sa transparentima koje ispisuju neki drugi,obmana lakih mozgova.Žene i djeca su sredstvo .Imam jaku karmu,zapažam detalje….

  3
  12
 4. Ako je “autobuska” “novljanima smeta(znaci navoda namjerno),ako je skola jos vise.Samo da se ne uradi nista kao od 2000 do 2015 i oni presrecni da mogu da pljuju.Pihh.

  8
  9
 5. Jasmina prije nego sto dajes ovakve komentare prvo predji kruzni tok u Meljine pa vidi dje se nalazi skola u Zeleniku Tivtu Radanovicima….

  5
  4
 6. Skola je bila planirana ispod magistrale u Igalu pored vrtica, sto je i normalno. Dio te lokacije je bio u privatnom vlasnistvu tada uglednog SNP člana. Svugdje u normalnom svijetu se ako je tako planom predvidjeno zemlja plati privatnom vlasniku po procijenjenoj vrijednosti. Medjutim, prethodna SNP-NOVA -PZP vlast je promjenila plan, i makla skolu, kako bi taj njihov član mogao da proda zemlju po znatno većoj cijeni za izgradnju stanova za trziste (sto su mu partijske kolege stavile u plan umjesto škole). Zalosno je sto tada niko nije pitao “pa dobro koje je alternativno mjesto za skolu”. Nova vlast, prevashodno DPS, se od 2015. godine ozbiljno bavi ovim problemom, konacno je na pomolu rješenje. Da ovi stručnjaci iz opozicije nisu promjenili plan…skola bi se već gradila… Ko ne vjeruje, neka provjeri…

  11
  13
 7. Gospodo zahvaljujte se Pantu Vucurevicu, ako se krene u izgradnju te skole, jer Slobodan Radovic Kruso (SRK) i Opstina Herceg Novi tu nemaju imovine. Jedina je opcija da SRK dobrovoljno i velikodusno izmjesti svoju betonijerku i mlin za kamen, na ekoloski pogodniju lokaciju i da pokloni gradu taj plac za izgradnju skole, ali taj plac je u Bajkovinu i super bi bilo mjesto za ogromnu skolsku ustanovu. Ipak vjerujem da je i ovo sto je napisano u naslovu samo jos jedna obmana. Eto ako grijesim, neka me Opstina demantuje skeniranim vlasnickim listom sa opisom lokacije i teretima na zemljiste.

  25
  10
 8. Nesudjena autobuska stanica, evo sad ce biti skola u Igalu.Dako premjeste magistralu, izgrade pjesacke staze i prilaze ili kako misle da ce djeca do skole setati magistralom.A sledeci nesudjeni kupac banje-hoce li mu smetati graja i vika skolske djece kao sto bi im smetali dolasci i odlasci autobusa.Meni sve ovo nema nikakve logike i uvjerena sam da od skole nema nista u skorije vrijeme.Daj Boze da grijesim.

  26
  9
 9. Prvo maknite Rome sa Siteta….sve su borove posjekli i svaki dan tonu smeca iskipuju na Sistet…dje je ta komunalna policija sa beretkama da vide sta rede od drzavne imovine

  35
  1

Ostavite komentar

*

code