Opština Herceg Novi u blokadi: Nakon 34 godine izgubljen spor sa vlasnicima...

Opština Herceg Novi u blokadi: Nakon 34 godine izgubljen spor sa vlasnicima za izuzeto nacionalizovano zemljište

5369
14
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

images_slike_gradovi_hn_objekti_opstina_hn_9Račun Opštine Herceg Novi od juče je blokiran na osnovu pravosnažnog i izvršnog rješenja Osnovnog suda u Herceg Novom, kao i  rješenja Višeg  suda u Podgorici o naplati potraživanja povjerilaca, u izsnosu od  161.681 euro, sa pripadajućom kamatom, od 31. marta 2014. godine do dana izmirenja, saznaje Radio Jadran.

– Riječ je o sudskom sporu koji se vodi od 1982. godine za izuzeto nacionalizovano zemljište za izgradnju Školskog centra „Ivan Goran Kovačić“ na Savini. Po pravosnažnoj presudi Opština Herceg Novi je dužna izmiriti dug prema pet povjerilaca u iznosu od 485 hiljada eura. Sa djelom vlasnika Opština je postigla sporazum o plaćanju u ratama, a ostali su namirenje zatražili preko izvršioca, blokadom žiro računa, na iznos od 161 681 euro, sa pripadajućom kamatom. Tako je na osnovu rješenja o izvršenju blokiran žiro račun Opštine –  potvrdila je Radiju Jadran, direktorka Službe za imovinu i zastupanje, Tamara Jauković.

Picerija i restoran

images_slike_gradovi_hn_objekti_srednja skola ivan_goran_kovacicNacionalizacija zemljišta, odnosno deposediranje je izvršeno  1970. godine, a vlasnici su započeli spor dvanaest godina kasnije. Čak pet puta su padale presude za nadoknadu oduzetog zemljišta. Posljednju, tzv presudu solidarnosti, po kojoj je trebalo da dug vlasnicima izmire država, odnosno resorno Ministarstvo i Opština, Viši sud je preinačio i odlučio da ukupan iznos potraživanja padne na teret Opštine Herceg Novi. Zato je došlo do blokade, jer na računu nije bilo dovoljno novca za isplatu po rješenju o izvršenju.

14 Komentari

 1. A kad su se dodjeljivala društvena preduzeća, država ih je odmah prihvatila, nije rekla to treba biti opštinsko. Škola se ne može prodati pa nek je plaćaju Novljani. Volim što nam se diktira Pg. Trebaju oni da grade bulevare, tržne centre, zgrade, a mi da im platimo. Šta će oni jadni kad nemaju okle?
  0  0
 2. Platiće sve onaj ko mora po zakonu,a ko je potrošio opštinske pare neka potraži po ladicama dokaze da je trošio zakonito i nema problema.Radimo mi svoj posao.
  0  0
 3. Državaje u bankrotu,pa je na Opštinu navalila da plaća nešto što nije njena svojina(š k o la).A naša Opština na računu nena ni centa,jer neodgovorno vodi finansije.
  0  0
 4. a rugali ste se bivšoj vlasti kada su im ovi iz suda blokirali račun zbog stadiona solila .zbog stadiona ljudi nijesu dobijali platu 6 mjeseci.
  0  0
 5. Zasto potrazivanja i dug nisu prenijeti na Ministarstvo prosvjete u predhodnom periodu, postupak nije zapocet juce? Zasto bi Opstina ovo placala ako nije ni vlasnik ni korisnik zemljista!
  0  0
 6. Zasto Opština da plaća nešto što se ne nalazi u njenom vlasništvu?Ovo je isključivo trebalo da ide na teret Vlade,odnosno ministarstva prosvjete.Ostaje da se vidi ima li Duško Krušo hrabrosti da se odupre ovakvim stvarima kojima sudovi donose odluke na teret Opštine,a državu štede.
  0  0

Ostavite komentar

*

code