Opština Herceg Novi u projektu “Crna Gora u ritmu Evrope”

Opština Herceg Novi u projektu “Crna Gora u ritmu Evrope”

1615
0
Podijeli

crna-gora-u-ritmu-evropeUgovor kojim je ozvaničeno aktivno učešće Herceg Novog u projektu “Crna Gora u ritmu Evrope”, namjenjenom najmlađima, potpisali su predsjednica Opštine Herceg Novi, Nataša Aćimović i izvršni direktor manifestacije, Igor Karadarević.

Projekat “Crna Gora u ritmu Evrope“ je manifestacija u okviru koje će, kroz pjesmu i ples, djeca predstavljati svoj grad i neku od evropskih država, koju im odrede organizatori. Djeca će pjevati na jeziku zemlje koju predstavljaju, a prva nagrada je put u tu zemlju. Na finalnom takmičenju u Podgorici Herceg Novi će predstavljati između petoro i 20-oro djece koji se pokažu  najbolji pred žirijem na audiciji početkom novembra. Mali Novljani predstavljaće Austriju.

Picerija i restoran

Aćimović  je istakla da su mladi talenti bogatstvo Herceg Novog, a kroz ovu inicijativu daje im se šansa da se oprobaju u muzici i plesu.

– U Herceg Novom preko 320 djece pohađa Školu za osnovno muzičko obrazovanje, a veliko je interesovanje i za plesne škole i klubove. Postoji ideja i za otvaranje srednje muzičke škole i nismo daleko od njene realizacije. Broj mladih sugrađana koji pokazuju zanimanje za muzičko obrazovanje iz godine u godinu raste, kao i broj nagrada koji naša djeca osvajaju u zemlji i regionu. To je znak da imamo talente i visok kvalitet muzičke pedagogije. Uvjerena sam da naša saradnja tek počinje i da će se dalje unapređivati. Spremni smo da vam pružimo podršku, jer je to podrška našoj budućnosti – nadarenim mladim ljudima u Herceg Novom, budućoj Evropskoj prijestonici kulture – poručila je predsjednica Opštine Herceg Novi.

Karadarević je istakao da  je potpisivanjem ugovora Herceg Novi  postao dio projekta u koji su uključene sve crnogorske opštine.

– Opštinu Herceg Novi i predsjednicu krase profesionalnost, organizovanost i posvećenost. Današnjim potpisivanjem dat je dobar signal – da se brine o djeci  Herceg Novog –  kazao je Karadarević .

Kako je objasnio, projekat „Crna Gora u ritmu Evrope“ je naveća akcija diplomata Evropske unije u Crnoj Gori.

Muzičko-scenski događaj  podržavaju ambasadori evropskih  zemalja, a osmišljen je u skladu sa Evropskom poveljom o učešću mladih u životu na opštinskom i regionalnom nivou i drugim evropskim dokumentima koji tretiraju problematiku mladih.

Karadarević se nakon potpisivanja ugovora sastao i sa direktorima osnovnih, srednje i muzičke škole iz Herceg Novog,  kako bi ih upoznao sa detaljima i uključio u ovaj projekat.

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code