OPŠTINA I DOM ZDRAVLJA HERCEG NOVI: BESPLATAN ULTRAZVUK DOJKI 20. OKTOBRA

OPŠTINA I DOM ZDRAVLJA HERCEG NOVI: BESPLATAN ULTRAZVUK DOJKI 20. OKTOBRA

806
0
Podijeli

Povodom obilježavanja oktobra – mjeseca borbe protiv karcinoma dojke Sekretarijat za društvene djelatnosti i lokalnu samoupravu Opštine Herceg Novi u partnerstvu sa Službom radiologije Doma zdravlja Herceg Novi organizuje ultrazvučni pregled dojki bez zakazivanja i ljekarskog uputa u utorak, 20. oktobra, od 16 do 18 sati.

Ultrazvučni pregled dojke će u Domu zdravlja obavljati radiolog, dr Goran Pejović.
Tokom takozvanog ružičastog oktobra u cijelom svijetu se promovišu aktivnosti u borbi protiv raka dojke. Ova akcija treba da doprinese buđenju lične odgovornosti radi ranog otkrivanja bolesti i da naglasi važnost stalne brige o zdravlju žena. S obzirom na prisutnost ovog problema, preventivno djelovanje je najcjelishodnije. Rano otkrivanje i liječenje i porodicu i širu zajednicu najmanje košta, a pozitivan ishod je zabilježen kod 85 % žena koje su se na vrijeme javile svom ljekaru.
Za detaljnije inforamacije o akciji koja se organizuje u utorak, možete se obratiti Sekretarijatu za društvene djelatnosti i lokalnu samoupravu Opštine Herceg Novi, na broj telefona 031/323-512, lokal 222.
Karcinom dojke je najčešća je maligna bolest ženske populacije i čini 16 odsto svih malignih bolesti kod žena. Od ove bolesti u Crnoj Gori godišnje oboli oko 250 žena. Ukoliko se otkrije na vrijeme rak dojke se uspješno liječi. Ružičasti oktobar obilježava se u preko 40 zemalja od 1985. godine.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code