Opština ima rješenje za đake sa Savine, ukoliko ministar kaže da nije...

Opština ima rješenje za đake sa Savine, ukoliko ministar kaže da nije bezbjedna matična zgrada

3597
8
Podijeli

os milan vukovic 4Lokalna samouprava i dalje je pri stavu da je neodrživo razvoženje učenika OŠ Milan Vuković po drugim objektima u kojima je planirano održavanje nastave za školsku 2016/2017, te da i dalje postoji mogućnost adaptacije dijela prostorija Omladinskog centra i dječijeg odjeljenja Instituta u Igalu, ukoliko za to bude bilo potrebe, potvrdio je našem radiju predsjednik SO Andrija Radman nakon sastanka sa Savjetom roditelja OŠ Milan Vuković. Sve zavisi  od rezultata novih istraživanja stabilnosti terena na kome se nalazi OŠ “Milan Vuković” koji bi trebalo da budu saopšteni sjutra.

Radman je podsjetio da je Opština  opredijelila 200 hiljada eura za adaptaciju prostora Upravne zgrade Prvoborca koja nije dobila saglasnost resornog Ministarstva. Onda je nađeno alternativno rješenje – Dječije odjeljenje Insitutta u Igalu gdje bi se dodatno adaptiralo 7 učionica u koje bi se smjestili viši razredi OŠ Milan Vuković, dok bi mlađi bili “smješteni” u Omladinskom centru u Starom gradu.

Picerija i restoran

images_slike_licnosti_andrija_radman_2 – Resorni ministar Predrag Bošković i potpredsjednik Vlade Petar Ivanović zahvalili su Opštini na pomoći, ali su na nedavnom  sastanku sa roditeljima dali druga rješenja. Mi smo onda stali sa aktivnostima, jer to svakako  nije u našoj nadležnosti. Za sve što bismo radili neophodna je saglasnost Ministarstva,kazao je Radman.

Ipak, datum je već previsok, a početak školske godine, iako najavljen za 19.septembar u matičnoj školi na Savini, nije izvjestan za preko 700 đaka. Svi željno iščekuju kakvo će rješenje stići iz resornog Ministarstva. Ono bi trebalo da bude poznato do kraja nedjelje.

–  Mi u lokalnoj samoupravi i dalje smatramo da nije održivo i funkcionalno rješenje da se učenici razvoze po drugim objektima i dalje smo pri stanovištu da je rješenje koje je dala Opština jedino funkcinalno. I dalje smo spremni da pristupimo realizaciji tog rješenja, istakao je Radman.

On je podsjetio da je Opština u junu identifikovala problem, te da su bili potpuno svjesni da se nastava neće moći nastaviti u uslovima koji su detektovani u OŠ Milan Vuković.

Sastanak resornog ministra Predraga Boškovića i Savjeta roditelja trebalo bi da bude održan u petak i nakon njega  bi konačno trebalo da bude poznato hoće li i gdje od ponedjeljka zazvoniti zvono za osnovce sa Savine.

8 Komentari

  1. Meni je potpuno nenormalno da mladju djecu koju voze roditelji stave u Stari grad pa kad krene kisa i haos sa autima na Karaci i kod Tonsatija nastaje kolaps, a starije djake koji idu sami staviti u Igalo gdje je prilaz mnogo laksi….meni ovo nije logicno!
    0    0
  2. Za roditelja!Pa ko je tebe izabrao da predstvljaš roditelje đaka?Dobro je što si pošla kući.Ne uključujuše se više,jer nam takvi nisu potrebbni!
    0    0

Ostavite komentar

*

code