Opština nabavlja 13 službenih vozila

Opština nabavlja 13 službenih vozila

2219
19
Podijeli

komunalna policija autoOdbornici lokalnog parlamenta trebalo bi na sljedećoj sjednici Skupštine 4. decembra da donesu Odluku o nabavci 13 službenih vozila. Sredstva će biti obezbjeđena iz budžeta za 2016. godinu.
Stanje voznog parka Opštine Herceg Novi je nezadovoljavajuće. Vozila su dotrajala sa prosječnom starošću 13 godina. Zato su ulaganja u tehničku ispravnost za bezbjednu eksploataciju vozila nerentabilna, obrazloženo je u Odluci.
S druge strane, postojeća vozila na ispunjavaju evropske standarde zaštite životne sredine.
– Stupanjem na snagu Zakona o komunalnoj policiji iskazana je potreba za nabavkom pet specijalnih vozila za potrebe rada Komunalne policije. Osim toga vozila moraju biti unificirana, odnosno posebno opremljena i označena – navodi se u obrazloženju.
Odluci o nabavci službenih vozila predhodio je Elaborat o ekonomskoj isplativosti i opravdanaosti i procjena stanja postojećih vozila. Prema tom dokumentu, pored pet vozila za Komunalnu policiju, potrebno je obnoviti vozni park Opštine sa još osam vozila.

19 Komentari

 1. Danas sam vidio vozni park Komunalne policije… Ono je tuga. Jugic iz 1989, 101 tu nedje, Klio ’99… tuga. Grad iz kraja proslog vjeka…
  0  0
 2. Podrzavam ovu odluku(mada me niko ne pita).Dosadasnji vozni park je bio preskroman,toliko bijedni bas i nismo.Ali,znajuci ko sada predstavlja lokalnu vlast,plasim se da ne bude druga krajnost….Avioni,kamioni,mozda pokretne stepenice svuda kroz grad,liftovi,razna cuda.
  p.s.
  .Predlazem zatamnjena stakla za automobil predsjednice,da nam i dalje ostane tajanstvena i nepoznata,i,papamobil,,za savjetnika za finansije,da ga gradjani mogu da mu pokazu sta misle o njemu.
  0  0
 3. Napokon. Na sve osim na normalno izgleda ova šarada koju sada voze. Sramota je vidjeti do juče privatno vozilo koje koristi opštinski službenik. Još samo da znaju da odaberu vozila koja će službama najbolje raditi posao.
  0  0

Ostavite komentar

*

code