Opština poklanja udžbenike prvacima, sljedeće godine knjige za sve osnovce

Opština poklanja udžbenike prvacima, sljedeće godine knjige za sve osnovce

9
Podijeli

Opština Herceg Novi obezbijediće komplete udžbenike za sve đake-prvake u našem gradu.

Udžbenike će 345 prvaka dobiti prvog dana škole. Na ovaj način lokalna uprava želi da đacima obezbijedi koristan poklon na samom početku školovanja  i pomogne roditeljima da ih pripreme za školsku godinu.

Picerija i restoran

– Namjera nam je da za narednu godinu obezbijedimo komplete udžbenika svim osnovcima na teritoriji našeg grada. Nažalost, to ove godine nismo mogli jer smo ograničeni planiranim Budžetom, a radi se o sredstvima koja nisu mala. Ova stavka biće planirana u Bužetu za 2018. godinu, kako bismo svim osnovcima obezbijedili besplatne knjige, poručio je predsjednik Opštine Stevan Katić.

9 Komentari

 1. To vam je samo obećanje za dogodine,a vi se već spravili da uzmete halapljivo sve što je džabe,tipično za malogradjane.Ništa mi ne treba što se daje ,samoi mi treba sloboda i nezavisnost,a neka love naivne.

 2. Kraljevi i carevi puštite se ove priče.Sve je pomoć a i ovo se radi već tri godine pa nije ništa novo.A i sve što se radi može se podvest pod populizam ( ugadjanje narodu).Ali zbog populizma se i rade izbori.

  6
  15
 3. E da mi je videti i to cudo,moje dvoje djece neznaju ni sta je djecji dodatak ni besplatne knjige ni besplatna zimovanja na Ivanovim koritima iako su jedni te isti isli po 5-6 godina uzastopno,jel mislite da je to ispravno bili oni socijalni slucajevi ili ne !Vecina nas radi i skoluje djecu od ovih sirotinjskih plata samo se nevode ko socijalni slucajevi al nema ih ni najednom spisku i nicim nisu zasticena pocevsi od matletiranja u skoli od tih socijalnih slucajeva pa na dalje,izgleda u ovoj drzavi najbolje biti socijalac ili lopov

  21
  1
 4. za “Novi”

  Vidi Kralju, koliko si ti lično doprinio za siromašne? Mislim da ti samo smeta to što je ova Opštinska Vlast to odlučila. Ja svoje djete dovodim sa “bjesnim” kolima u vrtić, ali zbog toga više od 180 dana u godini svoju djecu mogu samo da vidim na displeju iPhone-a i sve sam pošteno stekao, a šta ti radiš za svoju djecu? Tako molim te da ne “lupetaš”, a ako imaš nekog na “piku” prozovi ga imenom i prezimenom. I ja sam zaslužio da moje djete nešto “zakuča alamaka” od ove države, pa makar i od opštinske vlasti.

  21
  4
  • Vidi Care, ja lično redovno doprinosim za siromašne. Od posjeta i donacija dječjem domu, Domu u Risnu, pomoći banci hrane, redovnim učešćem u humanitarnim i ekološkim akcijama (od sakupljanja humanitarne pomoći do čišćenja, pošumljavanja, do dobrovoljnog davanja krvi). Humanitarnim radom se bavim skoro 30 godina i zato sa punim pravom mogu ovakav potez da nazovem populizmom i demagogijom. Pojasniću i ono što je tebi izgleda problem, isto sam tvrdio i dok je DPS bio na vlasti, jer mene vlast ne zanima nego ljudi kojima je potrebna pomoć.

   7
   13
   • Budi ubjedjen da onaj ko se istinski bavi humanitarnim radom to ne pominje po recenzijama. Iskreno smatram da je ovo divan gest Lokalne Vlasti, jer sve ostalo bi predstavljalo odvajanje siromašnih od malo bolje stojećih. Lako je dominirati medju socijalno ugroženima, ali treba biti kefalo pa plivati rame uz rame sa uspješnima. Nažalost poznajem previše “dobrih duša” u Herceg – Novom koji su spremni na “humanitarne” akcije dok god 100 puta imaju više od onih kojima je pomoć neophodna. Ja te nisam pitao za vlast, već će narodu svanuti kada shvate da svaka dobra ideja ima visoku vrijednost, pa ma od koga da dolazi. Ljubomora je u gradu Novome tolika da ništa ne valja, čega se ja lično nisam sjetio da implementiram, zbog toga nam grad funkcioniše na veoma niskoj razini i pored truda prirode da često grad okupa u raskošnim bojama i zelenilu sa čime se niti jedan drugi grad na Crnogorskom Primorju ne može pohvaliti.

    11
    2
 5. Kakva demagogija i populizam!.
  Zar nije glupo plaćati udžbenike za djecu koja nose najnoviji iPhone i koje roditelji džipovima i limuzinama dovoze do vrata škole?
  Zar nije bolje za taj novac kupiti torbe i zimske cipele za djecu kojima roditelji to ne mogu da plate?

  18
  20

Ostavite komentar

*

code