Opština se zadužuje s pola miliona eura kredita zbog hitnih investicionih poduhvata

Opština se zadužuje s pola miliona eura kredita zbog hitnih investicionih poduhvata

22
Podijeli

Opštini Herceg Novi nedostaju sredstva za određene hitne investicione projekte, pa će podići kratkoročni kredit od 500 hiljada eura. Za finansijsku konsolidaciju i Dioničarskom društvu “Čistoća” nedostaje 250 hiljada eura. Obje Odluke o kratkoročnom jednogodišenjem zaduženju naći će se na narednoj sjednici lokalnog parlamenta.

Analizirajući investicione aktivnosti predviđene Budžetom Opštine za 2018. godinu, kao i trenutno stanje raspoloživih finansijskih sredstava, u lokalnoj upravi je zaključeno da nedostaje značajan iznos sredstava da bi određeni hitni investicioni projekti bili realizovani.

Picerija i restoran

Zato je neophodno kratkoročno zaduženje Opštine, kod poslovne banke koja ponudi najpovoljnije uslove kreditiranja.

Odluka o zaduženju Opštine Herceg Novi na pola miliona eura, na 12 mjeseci, sa ovlašćenjem predsjedniku Stevanu Katiću da sklopi ugovor sa bankom, naći će se pred odbornicima lokalnog parlamenta 5. aprila.

Sredstva za otplatu kredita biće obezbijeđena iz Budžeta.

“Čitoća” traži kredit  od 250 hiljada eura

Saglasnost novske Skupštine na drugo kreditno zaduženje traži “Čistoća” d.o.o, takođe  kod poslovne banke koja ponudi najbolje uslove, na period od 12 mjeseci, sa godišnjom kamatom od 3-4%. Istovremeno od Skupštine iz “Čistoće” očekuju i da prihvati Odluku o davanju garancija na to zaduženje.

– Kredit će se vraćati iz sopstvenih obrtnih sredstava u skladu sa dinamikom realizacije prihoda iz redovnog poslovanja Društva, u skladu sa Programom rada i finansiranja Društva za 2018. godinu. Na zahtjev banke dužni smo obezbijediti garanciju osnivača, kao i set vlastitih sredstava mjenica sa mjeničnim ovlašćenjima – navode u obrazloženju.

Značajni dio kredita, kako dodaju iz “Čistoće”, utrošili bi na investicione potrebe, a dio za izmirenje zaostalih obaveza iz ranijeg perioda.

Napominju da Društvo nije prezaduženo, te da bi realizacija ovog kredita otklonila “ozbiljne rizike i probleme” u “Čistoći”.

22 Komentari

 1. Gos.Bigović ako i malo ima morala a ima zbog ovih koji su kupili diplome i komanduju sa njim i sa nama treba da se zahvali i napusti politiku.

  8
  5
 2. Koliko ono novo zaposlenih u Opstini ce da bude 50 tak ?
  Samo vi koji ste se napunili i pozaposljavali cete glasat za sebe na sledecim izborima a kako radite evo Milu novih glasaca jel izgleda su oni koji su po misljenju nas najgori, ipak bolji nego vi.

  33
  7
 3. ovoj opstini i drzvi nema spasa iz kredita u kredit a sve radi fotelja vlasti korupcije lezacine.Zivim za dan kad ce neko sakom od stol i reci dosta .

  37
  6
 4. Riješenje.rastjerati iz direkcije uhljebe ,rukovodioce sa jedva završenom srednjom školom,inkasantima dati metlu u ruku.Za početak sasvim doboljno i neće poslovati sa gubitkom.

  54
  2
 5. Treba nahraniti ogroman aparat administracije,nebitnih referenata,savjetnika,sekretarica.Pitam se kako cemo i koliko godina mi obicni gradjani vracati taj kredit kroz poreze i takse

  47
  5
 6. Bio je red kad ste preuzeli upravljanje JPčistoća da ste izvršili finansijsku reviziju , provjerili sistematizaciju rodbinskih radnih mjesta , adekvatnost diploma radnim mjestima ,.kao i mnogo čega u ovoj firmi .Ovako će te se zaduživati kao Vlada ,a novac trošiti bez pokrića .

  39
  6
 7. A umjesto da smanji povećala broj zaposlenij, kao DRK i DPS. Uskoro bankrot. Žele da se vaše na legalizaciju. Ako budu velika cijena m2 gube garant izbor. To će pokazati i ovi.Ko tu bude fleksibilniji prolazi bolje.

  32
  3

Ostavite komentar

*

code