Opština Tivat izdvaja 370 hiljada eura za sportske organizacije

Opština Tivat izdvaja 370 hiljada eura za sportske organizacije

804
0
Podijeli

Čak 47 sportskih organizacija iz Tivta dobilo je sredstva u iznosu od preko 370.000 eura. Prema Odluci o sufinansiranju programa rada sportskih organizacija za 2017. godinu, koju je donio Savjet za sport, predsjednica opštine dr Snežana Matijević, potpisala je pojedinačne ugovore sa predstavnicima svih 47 sportskih organizacija.

Time će ove organizacije uspješnije realizovati programe rada, učestvovati na sportskim takmičenjima i u organizovanju sportskih priredbi.

Picerija i restoran

Na ime ekipnih sportova otišlo je ukupno 275.280 eura, dok je za pojedinačne sportove opredjeljeno 96.700 eura.

„Lokalna uprava prepoznaje značaj sporta, prije svega za omladinu, ali i za sve kategorije stanovništva, ne doživljavajući sport samo kao vid rekreacije, ili kao profesionalni zadatak, već i kao čin promocije grada i cijele države – istakla je predsjednica Matijević.

Ona je podsjetila da je samo u prošloj godini primila veliki broj sportista koji su sa renomiranih takmičenja donosili medalje i pozitivne utiske.

– Nadam se da ću u 2017. imati to zadovoljstvo da vam čestitam na uspjesima i dobrim rezultatima, rekla je Matijević posebno ističući namjeru opštine da u narednom periodu radi na jačanju sportske infrastrukture.

Savjet za sport odlučivao je na osnovu sljedećih kriterijuma: masovnost, tradicija, uspješnost i troškovi takmičenja. Novina od ove godine jeste monitoring utroška sredstava na način što će svakom članu Savjeta za sport biti dodjeljen određen broj sportskih organizacija, odnosno biće zadužen da prati utrošak sredstava i njihovo namjensko korišćenje.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code