Opština Tivat: Ulaganja u infrastrukturu i bolji servis za građane

Opština Tivat: Ulaganja u infrastrukturu i bolji servis za građane

745
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

U Tivtu su realizovani planirani infrastrukturni projekti, u pripremi su novi, a uvođenjem sistema 48 rad lokalne uprave koja treba da bude servis građanima je unaprijeđen. O tome je na redovnoj press konferenciji govorila predsjednica oštine Tivat prof. dr Snežana Matijević.

press-opstina-tv-111016Ona je podsjetila na neke od projekata uoči sezone, poput izgradnje javnog toaleta na početku Šetališta Pine, koji sadrži 3 toalet kabine od kojih je jedna prilagođena osobama sa invaliditetom. To je investicija vrijedna 19.000 eura. Asfaltirani su lokalni putevi i saobraćajnice na cijeloj teritoriji opštine, na Seljanovu, u Đuraševićima, u užem centru grada, u Marićima i u Gradiošnici. Pripremni radovi su otpočeli, a ovih dana će biti asfaltirano oko 8000 kvadratnih metara, što je investicija vrijedna 81.000 eura. Okončani su građevinski radovi za trotoar u Đuraševićima (MZ Krtoli), ulaganje u nedavno otvorenu ambulantu u Radovićima, rekonstrukcija bujičnih kanala u svim djelovima opštine, o čemu je sklopljen ugovor vrijednosti 34.300 eura.

Picerija i restoran

„Posebno bih istakla jednu manju investiciju koja će biti realizovana u narednih par dana – riječ je o javnoj česmi koja se u saradnji sa Vodovodom i Kanalizacijom Tivat postavlja u malom parku u blizini ljetnje pozornice na Trgu od kulture. Adriatic Marinas doo je finansijski podržao ovu lijepu ideju“, naglasila je predsjednica Matijević.

Dugo najavljivana izgradnja vatrogasnog doma u Gradiošnici se odvija predviđenom dinamikom.

„Svim radovima na ovoj lokaciji mora prethoditi izmještanje dalekovoda. Zaključen je sporazum sa firmom MONTECEP o izmjeni i dopuni DUP-a Gradiošnica, koji se odnosi na dio predviđen za komunalne usluge, a vrijednosti je 4000 eura. Kroz desetak dana nacrt izmijenjenog plana će nam biti dostupan. Nakon toga moramo raspisati tender za izmještanje dalekovoda i po okončanju ovog možemo krenuti u izgradnju” – dodala je ona.

Predviđenom dinamikom razvija se i projekat šetališta Belani. Opština Tivat je obezbijedila novac za potrebe izvođenja radova i izdata je građevinska dozvola. Vrijednost projekta je 1.100.000 eura. Raspisan je tender i ponude se otvaraju 17. oktobra. Otvorene su ponude 10. oktobra za odabir firme koja će obavljati usluge nadzora nad izvođenjem radova. Procijenjena vrijednost usluge je 15.000 eura, prezicirala je Matijević.

Ona je uskoro najavila izgradnju zgrade za 4 višečlane porodice pripadnike RE populacije koja će finansirati  njemačka nevladina organizacija HELP, a uz pomoć opštine koja u ovaj projekat ulaže urbanističku parcelu i oslobađa izvođača troškova komunalija.

„Radovi će biti okončani kroz nekoliko mjeseci kada ćemo moći da 4 porodice preselimo u nove stanove. Ukupna bruto površina objekta je oko 500 metara kvadratnih“, navela je Matijević.

Tivatska predsjednica opštine je iznijela detalje vezane uz dinamiku realizacije i drugih vitalnih projekata kao što su kanalizacioni sistem u Donjoj Lastvi I faza, cjevovod na potezu kružni tok – Solila. Jedna od tema na press konferenciji bilo je i pitanje parkinga u gradu, koje opština planira da pokrene kroz organizovanje parking prostora na dvije lokacije u užem centru Tivta.

Takođe opština Tivat je intenzivirala saradnju sa mjesnim zajednicama, pa je kao rezultat toga preduzet čitav niz aktivnosti: izbetonirano je 950 metara lokalnih puteva u Mitrovini, Mrčevcu i Lepetanima, postavljeno je 38 svjetiljki i 20 novih stubova za rasvjetu, u 5 mjesnih zajednica postavljena su 23 „ležeća policajca“. Komunalno preduzeće iz Tivta je uložilo velike napore da se izađe u susret zahtjevima građana i mjesnih zajednica. Obavljeno je košenje visokog rastinja sa bagerisanjm na Kalardovu u MZ Gradiošnica. Takođe izvršena je nabavka i postavljanje 4 drvene klupe, posipanje pijeska na prostoru oko istih, kako bi se ova lokacija prilagodila šetačima. U MZ Lepetane očišćena je parcela kod Hidrografskog zavoda za potrebe parkiranja mještana i gostiju. Zatim krčen je dio Kovačevog potoka kod kupališta Pijavica.  Odrađena je sanacija parapetnog zida na magistrali i izvršavano razvlačenje pjeska po plažama, tačnije na 3 lokacije.

Na konferenciji za novinare govorili su još i potpredsjednici opštine dr Siniša Kusovac i Ilija Janović, kao i predsjednik Skupštine opštine, Ivan Novosel.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code