SKUPŠTINA VANREDNO O POTRAŽIVANJIMA OPŠTINE HERCEG NOVI PREMA “VEKTRA BOKI”, STATUSU ZAPOSLENIH...

SKUPŠTINA VANREDNO O POTRAŽIVANJIMA OPŠTINE HERCEG NOVI PREMA “VEKTRA BOKI”, STATUSU ZAPOSLENIH I IMOVINE

91
0
Podijeli

“Vektra Boka” AD do 17. juna ove godine Opštini Herceg Novi duguje 1.920 726,71 euro, uz kamatu od 277.924,05 eura i to po osnovu poreza na nepokretnosti, prirezu poreza na dohodak fizičkih lica, boravišne takse, doprinos turističkim organizacijama, komunalnih taksi za parking i reklame i postavljanje stolova.

Zbog uvođenje stečaja u Vektra Boku, po hitnom postupku, za sjutra je sazvana 2. vanredna sjednica SO Herceg Novi, na kojoj će biti razmatrana potraživanja prema Vektra Boki, socijalni status zaposlenih i status imovine Vektra Boke, što je interes grada i države.
Sva javna preduzeća, ustanove i organi lokalne uprave koji imaju potraživanja prema „Boki” dostavili su Skupštini informaciju o tome kako bi zajednički nastupili sa zahtjevom i zaštitom svojih interesa u stečajnom postupku.
U glavni dug uračunat je porez na nepokretnosti za 2015. godinu u iznosu od 596 135,75 eura, ali on još nije dospio na naplatu, te članski doprinos turističkim organizacijma za ovu godinu od 3 311,11 eura i za komunalnu taksu u ovoj godini 114.00 eura.
Preduzeće “Čistoća” od Vektre potražuje 45.211,91 euro, Komunalno stambeno 9.470 eura, “Vodovod” 509,823,17 eura, Turistička organizacijia 783.90 eura.
Predsjednik Skupštine, Andrija Radmana ranije je rekao da se sjednica sa temom o Vektra Boki zakazuje na inicijativu Kluba odbornika Demokrate Herceg Novog.
“Kako je organ lokalne uprave već preduzeo određene aktivnosti po istom osnovu, ovo će biti združena aktivnost organa lokalne uprave i Skupštine kako bi zaštitili svoje interese” – rekao je Radman.
Nakon završetka vanredne sjednice, koja počinje u 8.30, za 11.30 zakazana je 11. redovna, na kojoj će se između ostalog razmatrati i završni račun Opštine za 2013. i 2014. godinu, predlog odluke o ostvarivanju posebnog interesa zaštite i unapređenja zelenih površina.
Pred odbornicima će se naći i predlozi izmjena rješenja za obrazovanje dva odbora, za društvene i komunalne djelatnosti.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code