OPŠTINSKI RUKOVODIOCI NA OBUCI O FINANSIJSKOM IZVJEŠTAVANJU

OPŠTINSKI RUKOVODIOCI NA OBUCI O FINANSIJSKOM IZVJEŠTAVANJU

99
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Rukovodioci opštinskih službi i preduzeća i ustanova, čiji je opština osnivač, obučavaju se na dvodnevnom seminaru o unapređivanju finansijskog izvještavanja u okviru IPA projekta 2012.

Jačanje sistema upravljanja EU sredstvima i opštih administrativnih procedura.
Obuku organizuje Ministarstvo finansija u skladu sa Zakonom o sistemu unutrašnjih finansijskih kontrola u javnom sektoru. Predavači su saradnici na projektu iz Ministarstva finsnsija: Mladen Vlahović, Milica Daković Tadić i koordinator za ovu oblast iz Evropske komisije Dejvid Donaldson.
Oni su govorili o osnovama računovodstva, finansijskog izvještavanja i upravljačkom računovodstvu. Sjutra je planirana obuka o analizi, interpretaciji finansijskih izvještaja i racio analizi za zaposlene u službi za finansije i službi za internu reviziju.
Ovaj projekat se realizuje u pet pilot opština – Nikšiću, Podgorici, Bijelom Polju, Pljevljima i Herceg-Novom. Cilj projekta je uspostavljanje i jačanje finansijskog upravljanja i kontrole u javnom sektoru. Projekat obuhvata tri oblasti: upravljanje EU sredstvima, uspostavljanje sistema unutrašnjih finansijskih kontrola i unutrašnje revizije i reformu javne uprave.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code