Opštinsko rukovodstvo obišlo Meljine i Zeleniku: U planu adaptacija pješačkog tunela koji...

Opštinsko rukovodstvo obišlo Meljine i Zeleniku: U planu adaptacija pješačkog tunela koji povezuje dva naselja

9
Podijeli

Rukovodstvo Opštine Herceg Novi juče popodne je započelo novu praksu obilaska mjesnih zajednica radi evidentiranja stanja na terenu, direktnog kontakta sa mještanima i osluškivanja njihovih zahtjeva i potreba. Prve na spisku bile su mjesna zajednica Meljine i Zelenika, a u narednom periodu na red će doći i ostalih devetnaest.

Predsjednik Opštine Stevan Katić i potpredsjednik Miloš Konjević sa saradnicima razgovarali su sa predstavnicima mjesnih zajednica Meljine i Zelenika, kao i mještanima ovih naselja.

Picerija i restoran

Dogovoreno je da u najskorijem periodu krenu radovi na adaptaciji pješačkog tunela koji ih povezuje, a kroz koji je nekada prolazio voz. Na ovaj način Opština bi riješila problem brojnih pješaka, imajući u vidu da u ovom dijelu ne postoji trotoar duž Jadranske magistrale. Osim toga, pješačka staza trasom kojom je prolazio popularni voz Ćiro bila bi i nova atrakcija u ovim mjestima na našoj rivijeri.

Predstavnici Opštine informisali su domaćine da je tenderska procedura završena i ovih dana kreću radovi na sanaciji havarije kanalizacionih cijevu u gornjem dijelu toka potoka Nemila, čime će biti riješen problem neprijatnih mirisa koji su se kroz Meljine širili iz tog vodotoka.

Riječi je bilo i o drugim temama od važnosti za stanovnike Meljina i Zelenike. Predloge za rješavanje ovih pitanja mjesne zajednice dostaviće opštinskom Sekretarijatu za društvene djelatnosti i sport, kako bi bili evaluirani i eventualno uvršteni u plan javnih radova za 2018. godinu, dogovoreno je tokom susreta.

Puna podrška Opštine projektu Lazure, koji mijenja lice Meljina

Tokom obilaska Meljina čelnici Opštine sastali su se i sa predstavnicima kompanije „Imperio Holdings Limited“ i izvođača radova na luksuznom kompleksu Lazure marina and hotel. Zajedno su obišli gradilište, gdje se rukovodstvo lokalne uprave uvjerilo u dobru dinamiku i kvalitet radova koji se izvode na ovom istorijskom lokalitetu.

Predsjednik Opštine Stevan Katić istakao je da ovaj projekat ima punu Opštine Herceg Novi, kao investicija koja će promijeniti izgled Meljina.

Tema susreta bila je adaptacija mosta koji povezuje Jadransku magistralu i Ulicu Braće Pedišića, a koja će biti izvedena u saradnji Opštine i investitora, kao i rekonstrukcija Ulice Braće Pedišića. Zajednički interes je da ovaj posao bude završen što je moguće prije, zaključeno je tokom susreta.

Predstavnici kompanije informisali su Predsjednika i saradnike o izvedenim i preostalim radovima na hotelu i marini, planiranim rokovima i ponovili najavu da će kompleks biti otvoren na proljeće 2018. godine.

9 Komentari

 1. Poštovani predsjedniče i potpresjedniče,
  kako se lijepo slikati pored drvoreda palmi u Zelenici koji su prije 20 godina zasadili naši ugledni
  sugrađani dr Radojičić i mr Sterniša.
  ŠTA ĆE TE UČINITI DA ZAŠTITE OVE PALME U VAŠOJ POZADINI KAO I SVE OSTALE U HERCEG-NOVOM?

  15
  1
 2. Treba prosetati hangarima trgovinskih preduzeca,nekada nosilaca privrede a danas spomenicima tranzicije koji se daju u zakup njihovim vajarima sa pocetka devedesetih.
  Svo ovo sminkanje grada bez jakog nosioca privrednog razvoja lici na pogrebne aktivnosti.
  I zato vodite racuna da vam na trpezi bude i malo kuvane hrane,vasim prethodnicima i investitorima su se brci vec uveliko omastili,dok djecu ostavljamo u dubok post.
  Ko zna mozda im se uz molitve i odricanje ukaze nada i u vremenu sto dolazi pronadju oprost zbog nasih grehova sto poput najopakijih osvajaca posejasmo po ovom gradu.

  12
 3. Jesu li prestavnici opstine informisali prestavnile kompanije koja je investotor Lazareta, kad ce prestati da “se osjeca” kolektor i hoce li ikad? I ostali u Meljinama, Nemiloj i okolini bi voljeli znati…

  11
  3
 4. sta radi bivsi presjednik mjesne zajednice Zelenika (ispred Izbora) koji je dao ostavku prije pola godine zar demokrate nemaju kapaciteta da stave svoje ljude??????????

  bivsi demokrata

  27
  7

Ostavite komentar

*

code