OPŠTINA HERCEG NOVI ČEKA 3 MILIONA EURA OD ZAKUPA NA LUŠTICI

OPŠTINA HERCEG NOVI ČEKA 3 MILIONA EURA OD ZAKUPA NA LUŠTICI

296
0
Podijeli

lustica bay 12Britansko nordijski konzorcijum Nord Star uplatio je dio novca za prvih deset godina 99-ogodišnjeg zakupa na lokaciji Donji Klinci na Luštici. To je četri godine od potpisivanja ugovora o zakupu ovog konzorcijuma sa Vladom Crne Gore.
– Ta uplata bila je uslov za ispunjenje ugovora, odnosno da bi počela primjena postpisanog protokola, pa je prvobitno bilo uplaćeno 600.000 eura, a nedavno i dadatnih 3 milona eura – potvrdio je za naš radio savjetnik predsjednika opštine, Vladimir Mračević.
Preusmjeravanje ovih sredstava, koja po potpisanom ugovoru između opštine Herceg Novi i Vlade pripadaju lokalnoj samoupravi, još se očekuje. Biće uložena u izgradnju infrastruktrue na Luštici, novu trafo stanicu sa dalekovodom spojenim kod Kumbora, zatim vodovodnu mrežu, kao i putnu infrastrukturu, objašnjava Mračević.

vlado mracevic3Detalji ugovora naćiće se pred hercegnovskim odbornicima na sljedećem zasjednju, kada će sve biti i ozvaničeno. Znaće se i dinamika radova na realizaciji projekta vrijednog 210 milona eura. Na površini od oko pola miliona kvadrata treba da bude izgrađen luksuzni hotel sa 29 vila.
Finansijeri iz Kuvajta zainteresovani su da se priključe Konzorcijumu Nord Star u izgradnji turističkog kompleksa na Luštici, što je predočeno krajem avgusta na sastanku koji je Nord Star organizovao u Kotoru sa partnerima. Oni su iskazali veliko interesovanje za izgradnju hotelsko-turističkih sadržaja na 520.000 kvadrata zemljišta na Luštici. Sastanku su prisustvovali i predstavnici kompanija iz Njujorka, zainteresovani za ulaganja na površini od 70.000 kvadrata budućeg kompleksa na poluostrvu.
– Finansijeri iz Kuvajta su pokazali veliko interesovanje za ovu atraktivnu lokaciju, a svakako da je tome doprinijela i investicija Azmont-a u Kumboru – izjavio je tada predsjednik Opštine Herceg Novi, Dejan Mandić.

Picerija i restoran

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code