ORASCOM:NIJE TAČNO DA SMO PLAĆALI NAKNADE POLITIČARIMA

ORASCOM:NIJE TAČNO DA SMO PLAĆALI NAKNADE POLITIČARIMA

116
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Švajcarski Orascom Development Holding, koji je glavni investitor naselja Luštica bay, kategorički je odbacio bilo kakvo impliciranje korupcije i plaćanja naknada političarima, javnim ličnostima ili bilo kojem pojedincu, koje se odnose na dodjeljivanje ugovora o dugoročnom zakupu dijela poluostrva Luštica ili bilo koju fazu razvoja projekta Luštica Bay.

Tvrde da su Orascom Development Holding i njegovo poslovanje u Crnoj Gori, kroz kompaniju Luštica Development AD, potpuno neosnovano, u posljednje vrijeme predmet teških i neistinitih optužbi dijela političara kao i pogrešnih interpretacija poslovnih podataka kompanije.
– Orascom u potpunosti posluje prema međunarodnim zakonskim propisima i domaćoj regulativi, kako od samog početka, odnosno interesovanja za dugoročni zakup, do danas. Tako će biti i ubuduće. Imajući u vidu globalni ugled Orascoma i njegovih podružnica, kao i neosnovanost ovakvih optužbi, ubuduće ćemo pokrenuti sudske postupke u slučaju da se ponove bilo kakve neistinite tvrdnje o kompaniji i njenom poslovanju ili pogrešne interpretacije našeg poslovnog rezultata u Crnoj Gori ili globalno, najavili su iz ove komapnije.
Luštica Development AD će u Savjetu stranih investitora, čiji je član, inicirati raspravu o ovoj situaciji, a u Orascomu dodaju i da će o ovo upoznati i diplomatsko predstavništvo Švajcarske, matične države kompanije, ali i druge međunarodne organizacije.
– Naša investicija u turistički grad Luštica Bay, ostvaruje se prema ugovorenim obavezama i dinamikom koja podrazumijeva buduća ulaganje najmanje 50 miliona eura svake godine u izgradnju novog grada na Jadranu – tvrde iz Orascoma i podsjećaju da će kompleks imati sedam hotela, dvije marine, prvi profesionalni šampionski golf teren sa 18 rupa, stambene jedinice, vile i gradske kuće, sportske sadržaje i staze, kao i objekte neophodne za funckionisanje grada poput vrtića, škole, doma zdravlja, vatrogasne i policijske stanice, obrazovni centar.
Dalje saopštavaju da je projekat vrijedan 1,1 milijardu eura, da su obaveze za kompaniju stupile na snagu u decembru 2013.godine, kao i da je u tom periodu uloženo više od 50 miliona eura u 70 završenih apartmana, koji su predati vlasnicima, a kompanija sada radi na izgradnji marine.
– Od osnivanja, 2008. godine, oko 60 miliona eura investirano je u razvoj Luštica Bay-a, što uključuje cjelokupnu infrastrukturu, izgradnju apartmana i radove na marini. Do kraja godine počeće izgradnja prvog hotela, a marina sa 176 vezova biće završena do ljeta 2017. godine. Arhitektonsko-urbanističko rješenje za hotel objavićemo po završetku konkursa, za nešto manje od dvije nedjelje – navode iz Orascoma i na kraju podjećaju da je Luštica Bay jedina grienfield investicija u Crnoj Gori i jedna o najvećih u ovom dijelu Evrope.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code