ORASCOM: ROBERT SAVIO MISLI DA JE MAMULA U MAKEDONIJI, TE ZA NAS...

ORASCOM: ROBERT SAVIO MISLI DA JE MAMULA U MAKEDONIJI, TE ZA NAS NIJE RELEVANTAN

107
0
Podijeli

Povodom novog pisma bivših UN zvaničnika u vezi projekta Mamula reagovanje je stiglo iz kompanije Oraskom Development Holding, koja je odustala od dalje komunikacije sa bivšim zvaničnicima Ujedinjenih nacija oko zakupa ostrva Mamula jer, kako su naveli, predsjednik Emeritus Inter Press Servisa, Robert Savio, misli da se Mamula nalazi u Makedoniji.

– Imajući u vidu principe transparentnosti i otvorenosti za sve informacije koje poštujemo u poslovanju, kompanija Orascom je obavijestila bivšeg generalnog direktora UNESCO Federika Majora, bivšeg predsjednika Savjeta Međunarodne unije za zaštitu prirode, Ašoka Koslu, predsjednika Emeritusa Inter Press Servisa Roberta Savia i generalnog sekretara UN Konferencije o čovjekovoj okolini 1972 Morisa F. Stronga o namjeri Kompanije da im predstavi i pojasni projekat restauracije tvrđave Mamula.
Nakon što smo primili dva e-maila od g. Savia, odustali smo od dalje komunikacije, jer smo shvatili da g. Savio vjeruje da se ostrvo Lastavica sa tvrđavom Mamula nalaze u – Makedoniji. Naime, u posljednjem e-mailu koji nam je uputio, nekoliko puta pominje vladu te susjedne države kao odgovornu za projekat Mamula. Nakon što smo uvidjeli da g. Savio nije dobro informisan o kojoj državi je riječ, odustali smo od dalje komunikacije, a na crnogorskoj javnosti je da procijeni koliko je relevantan i kompetentan potpisnik koji ne zna gdje se nalaze ostrvo Lastavica sa tvrđavom Mamula i kojoj se državi obraća – navodi se na kraju reagovanja.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code