Početna Sport Orjenski đir istrčalo 66 takmičara, vrijeme uprkos najavama, ipak, poslužilo

Orjenski đir istrčalo 66 takmičara, vrijeme uprkos najavama, ipak, poslužilo

0

Više nego uspješno na Orjenu je četvrti put ordržana trail trka Orjenski đir. U veoma jakoj konkurenciji na Velikom điru trijumfovao je Antonije Kijanović iz Srbije, sa novim rekordom staze 4:18:44.5, drugi je bio dosadašnji rekorder Dane Krstulović Opara iz Hrvatske sa vremenom 4:21:47.1, dok je treći bio Vladimir Kot iz Rusije sa vremenom 4:37:40.4.

Kijanović je pohvalio organizaciju i istakao da je trka bila izuzetno teška, ali jako dobro markirana.

Picerija i restoran

Kod žena je konkurencija bila još jača, jer su se takmičile najbolje trkačice regiona. Najbrža među njima je bila Slovenka Eva Tušar Suhadolc sa vremenom 4:48:19.0, druga je bila najbolja Srpkinja Snežana Đurić sa vremenom5:06:01.6, a samo sekund iza Miluša Bošković sa vremenom 5:06:02.8.

Slovenka Eva Tušar za organizaciju ima samo riječi hvale, a ništa manje fascinarana je i stazom.

– Bilo je naporno, da budemi skrena. Staza je super, svaka čast organizatorima na markiranju i čišćenju, tu je bilo sve vrlo jasno. Put je interesantan, mijenja se puno različitih terena, a to mi se sviđa – ističe ona.

Na Malom điru prvo mjesto je osvojio Evgeni Šipilov iz Rusije sa vremenom 2:11:51.5, drugi je bio Novljanin Boris Kosović sa vremenom 2:17:53.5, dok je treće mjesto zauzeo Dalvin Kadirić iz Bosne i Hercegovine sa vremenom 2:25:07.1.

Kod žena na Malom điru prva je bila Spomenka Perišić iz Bosne i Hercegovine sa vremenom 2:31:53.3, druga Ivana Momčilović iz Srbije sa vremenom 2:40:45.2, a treća Ruskinja Olga Kot sa vremenom 2:41:41.6.

– Poslije višemjesečnog rada na stazi i promocije naše trke i planine Orjen, možemo sa ponosom reći da smo veoma uspješno obavili posao i ovaj put. Iako je je sedmicu prije trke najavljivano nevrijeme na Orjenu, nismo odustajali od organizacije i bili spremni na sve situacije. Kontrolni punktovi su bili na 8 mjesta tako da smo znali u svakom momentu gdje se ko od trkača nalazi – kazali su iz NVO Orjen Outdoor.

Preko 20 uredno prijavljenih trkača zbog najave nevremena nije došlo. Takmičili su se trkači iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Rusije, Srbje, Slovenije, Ukrajne i Crne Gore. Na obje trke startovalo je 77 takmičara.

Na Velikom Điru je startovalo 57, od kojih je 49 završilo trku i koji će prvi put u Crnoj Gori biti bodovani bodovima Svjetske Trail Running Asocijacije odnosno sa 2 ITRA boda.

Na Malom Điru je startovalo 20 takmičara, a troje nije uspjelo da završi trku. Na kraju sav trud organizatora, uložen u predhodnim mjesecima bio je nagrađen i idealnim vremenom za održavanje trail running manifestacije.

– Utisci svih takmičara su bili da nikada nešto teže, zahtjevnije ali i ljepše nisu trčali i da će se svakako opet vratiti na Orjen, što nama kao organizatorima daje zadatak da budemo još bolji naredne godine. Pripreme su već i toku, a jedan od planova je da se trka prenosi uživo, tako da će publika imati prilike da je prati bilo gdje na svijetu – poručuju iz NVO Orjen Outdoor.

Organizaciju trke pomogli su TO Herceg Novi, kompanija Lazure, Služba zaštite i spasavanja, pogranična policija, preduzeće Vodovod i kanalizacija i brojni sponzori.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code