Orlandić: Glas za SDP i URU je glas za Demokratski front

Orlandić: Glas za SDP i URU je glas za Demokratski front

0
Podijeli

„Vrijeme je da i Herceg Novi, kao najzapadniji grad Crne Gore, poslije dugo sušnih godina, nakon predstojećih lokalnih izbora, ponovo zauzme mjesto koje mu je vazda pripadalo – mjesto ljetnje turističke prijestonice Crne Gore. I to na krilima Socijaldemokrata Herceg Novog i našeg izbornog programa, koji ćemo predstaviti u danima koji slijede, detektujući pažljivo sve ključne probleme sa kojima se građani Novog susreću, nudeći adekvatna, realna i ostvariva rješenja“ –  istakao je Danilo Orlandić, koordinator Socijaldemokrata za primorje.

Svim građanima Novog je apsolutno jasno da su političke opcije koje su dugo vremena predstavljale vlast u Herceg Novom, prilično istrošene i da nemaju gotovo ništa da pruže građanima, a složićemo se da su za to imale itekako dovoljno vremena, čak i previše.

Picerija i restoran

Tu su posebno zanimljivi oni politički subjekti koji u aktuelnom trenutku predstavljaju opoziciju ne vlasti, nego državi Crnoj Gori i koji će pokušati da nastave svoje rušilačke ambicije i u Herceg Novom.

Takođe, Novljani su svjedoci da ni eksperimenti sa „građanskim“ listama ne daju ama baš nikakvog rezultata. Posljednje tri godine protekle su u znaku nestabilnosti vladajuće koalicije, podjele „Izbora“ na dva dijela, veoma čestih igrarijama sa pritiskanjem tastera u skupštinskim klupama prilikom izbora lokalnih rukovodilaca, što je sve za posljedicu imalo potpunu blokadu i nefunkcionisanje gradske uprave.

Sa druge strane imamo i tzv. “građansku” opoziciju. Dio te opozicije, nekada ljuti protivnici “na lokalu”, SDP i URA, najavili su zajednički nastup na lokalnim izborima, vrlo svjesni da bi ih samostalni nastup odveo u političku prošlost, jer cenzus ne bi gledali, a i ovako je vrlo upitan. Ukoliko bi kojim slučajem ostvarili taj cilj, onda građanke i građani Herceg Novog, moraju znati da njihov mandat ide na konto rušilačkih političkih opcija Herceg Novog i Crne Gore. Zato, nema sumnje da glasno kazati – glas za koaliciju SDP i URA je glas za Demokratski front. Tu nema nikakve dileme, u pitanju je ista matrica kao u Budvi i Kotori, gdje već ima ozbiljnih nesuglasica i problema u funkcionisanju tih lokalnih samouprava, a kako i ne bi kad se vlast u tim gradovima sastoji od desetak političkih opcija koje imaju makar toliko različitih stavova o bilo kom lokalnom pitanju.

Ipak, sigurni smo da se Novljani neće tako lako prevariti i da će politički mudro slijediti primjer Tivta, gdje u gradskoj vlasti čiji smo aktivni dio, dosljedno i stabilno realizujemo svoj izborni program, navodi na kraju saopštenja koordinator Socijaldemokrata Crne Gore za južnu regiju, Danilo Orlandić.

Plaćeni izborni program

Nema komentara