Orlandić: „Kako se zovu oni koji sarađuju sa okupatorima“

Orlandić: „Kako se zovu oni koji sarađuju sa okupatorima“

1503
0
Podijeli

Iako smo u jučerašnjem saopštenju prikazali realnu, činjeničnu sliku političkog stanja u Herceg Novom, sa adrese Stranke dubokog posrtanja (SDP) stigao je odgovor bez ikakvog pomena o Herceg Novom, iako u potpisu stoji OO SDP Herceg Novi, navodi u saopštenju koordinator Socijaldemokrata za primorje, Danilo Orlandić.

„Naravno, u pitanju je odgovor prepun uvreda i neistina, a u nedostatku činjenica. Ipak, svi vrlo dobro znamo u kojoj se kuhinji kuvaju najprizemnije, možemo reći uličarske fraze, kojima, kao što vidimo, SDP pribjegava poput svojih novih/starih koalicionih partnera u Kolašinu, Budvi i Kotoru. Uvrede govore o onima koji ih saopšte, a neistine o njihovom vrjednosnom poimanju života i politike. Istina boli, a ona je takva da ste postali partija bez jasnog pravca djelovanja, a nažalost postajete i partija uličarskih manira.

Picerija i restoran

Spominjanje izvjesnog Milete Pavićevića je loš pokušaj da se opravda koaliranje sa onima koji su u ideološkoj ravni sa istim tim Miletom. Aktuelno rukovodstvo SDP-a najbolje opisuje jedna scena iz naše domaće serije Božićni ustanak, kada Niko pita svog brata od strica: ,,Kako se zovu oni koji sarađuju sa okupatorima?“

Sve ono dobro i plemenito što je uradio SDP, rukovodstvo će potrijeti. Od najuspješnije evropske priče, postali su dio antievropskog i antievroatlanskog vođstva sa kojima zajednički pokušavaju da unište dugo godina mukotrpno stvaranu stabilnost. Od podrške evropskih socijalista i drugih relevantnih međunarodnih adresa, došli su do podrške ruskih i crnogorskih gubernatora. Od časne istorijske uloge koju su imali, došli su do toga da budućnost nemaju. To nije prvi put u CG da se dešava. Žao nam je što ćete doživjeti sudbinu onih koji su bili opijeni svojom veličinom i nerealnom slikom o sebi – sudbinu potpune političke marginalizacije.

Socijaldemokrate će, kao istinski sljedbenici izvornih socijaldemokratskih vrijednosti, nastaviti onamo gdje smo svi zajedno stali prije dvije godine, a budite sigurni da nećemo biti dio onih koje je najbolje opisao lik u seriji Božićni ustanak.

Jedno je sigurno kada je u pitanju rukovodstvo SDP-a – od vlasti ste daleko, a za ulicu nikad spremniji“ navodi na kraju saopštenja koordinator Socijaldemokrata Crne Gore za južnu regiju, Danilo Orlandić.

Plaćeni izborni program

Nema komentara