OŠ Milan Vuković dobila 30 mikrobit džepnih računara

OŠ Milan Vuković dobila 30 mikrobit džepnih računara

1
Podijeli

OŠ Milan Vuković na Savini jedna je od deset crnogorskih škola, kojoj je u okviru projekta “Škole za 21. vijek” dodijeljeno 30 mikrobit džepnih računara. Projekat realizuju Britanski savjet u Crnoj Gori i Ministarstvo prosvjete, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Riječ je o pilot projektu čiji je cilj da pruži obuku i podršku za nastavnike u oblasti kritičkog razmišljanja i rješavanja problema, digitalnih vještina i korišćenja microbit računara. U okviru projekta 90 nastavnika iz deset osnovnih škola je već prošlo obuku radi usavršavanja nastavne prakse.

Picerija i restoran

Njima će kasnije opremiti mlade ljude nekim od alata koji su im potrebni za život i rad u globalizovanoj ekonomiji.

Microbit računar predstavlja sredstvo za rješavanje problema i inovacije u nastavi bilo kog predmeta. On sadrži niz senzora koji se mogu korisititi za kreiranje novih uređaja i samim tim je kreativno neiscrpan.

“Učenici će nakon obuke moći da učestvuju i na međunarodnim takmičenjima u kodiranju i drugim srodnim aktivnostima koje sprovodi Britanski savjet“, kazali su iz Ministarstva.

1 komentar

  1. Bravo , samo napred djeca su jedino sto u ovoj drzavi jos valja. Nadamo se u dogledno vrjeme da ce sva djeca u svim skolama u Crnoj Gori imati mogucnost skolovanja sa novim tehnologijama.

    Djeco draga zelim vam da nikada ne postanete isti kao vasi roditelji , nego samo BOLJI i to mnogo mnogo bolji.

    10

Ostavite komentar

*

code