Početna Društvo OŠ „Milan Vuković“ obilježila jubilej – 160 godina postojanja

OŠ „Milan Vuković“ obilježila jubilej – 160 godina postojanja

3

Mašta, sloboda i kreativnost osnovaca, u književnom matineu i priredbi uljepšali su jubilej – 160 godina OŠ „Milan Vuković“ u Herceg Novom.

Na podijumu sporstke sale smjenjivali su se recitatori, plesači, gimnastičari, balerina, maštovita koreografija posvećena očuvanju palmi i borbi protiv surlaša. Svi su ispraćeni velikim apaluzima.

Direktor škole, Željko Bojović podsjetio je na početak rada i 1858. godinu, kada se nastava odvijala u zadužbinskoj zgradi Đurović-Bošković-Laketić u Srbini, kao i na izuzetne rezultate koje su postigli učenici u protekloj godini u nastavi i vannastavnim aktivnostima.

Najveći uspjeh ostvario je Matija Bošković, pobjednik na državnom takmičenju u engleskom jeziku, a dobre rezultate ostvarile su i sportske sekcije.

Bojović se osvrnuo i na rezultate učenika u nastavi. Od 730 učenika, koliko ih je prošle godine bilo upisano, njih 728 sa uspjehom je završilo školsku godinu, što je 99,72% prolaznosti.

– Odličnih učenika od 1. do 9. razreda je 312, odnosno 43%. Naravno da smo ponosi na ovo, jer to je zasluga naših profesora, koji već rade po novom sistemu obrazovanja. Pomenuću i to da je naša škola nosilac državne nagrade Oktoih – istakao je Bojović.

Priredba je bila prilika da se kolektiv škole na svečan način oprosti od nastavnice Mire Prodanović, koja je ove godine otišla u penziju. Njoj je direktor Bojović uručio prigona poklon.

Proslavi 160 godina rada OŠ „Milan Vuković“ prisutvovali su predstavnici Vojske Crne Gore, Sekretarijata za društvene djelatnosti i sport Opštine Herceg Novi, predstavnici obrazovno-vaspitnih ustanova iz Herceg Novog, kao i nekadašnji direktor škole Ratko Vujnović, te penzionisani bivđi članovi ovog kolektiva.

3 Komentari

  1. Nazdravlje bilo i da se slavi i 320 godina jednog dana. Da ako se brzo pocne slaviti i pocetak rada nove skole u Igalu pa kako god se ona zvala.

  2. Lijepi običaj ispraćanja penzionera koji je ugašen u pojedinim školama, a ova ga je zadržala slijedivši običaj nekadašnjeg direktora Ratka. Svaka čast i srećan odlazak učiteljici Miri u penziju i da je dugo uživa.

    14

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code