Osniva se Komora fizioterapeuta Crne Gore

Osniva se Komora fizioterapeuta Crne Gore

649
0
Podijeli

images_slike_gradovi_hn_objekti_Fakultet_za_prim_fizioterU prostorijama  Fakulteta primijenjene fizioterapije u Igalu sjutra će biti održana osnivačka Skupština Komore fizioterapeuta Crne Gore. Biće to nezavisna i neprofitna strukovna organizacija radi unapređenja uslova za obavljanje fizioterapeutske djelatnosti, zaštite profesionalnih interesa fizioterapeuta, unapređenja fizioterapije i kvaliteta zdravstvene zaštite.

Zdravstveni  stručnjaci, fizioterapeuti, imaju odgovornost da pruže visoki kvalitet zaštite i održe visoke standarde prakse i etike, a te obaveze je moguće ispuniti samo kroz priznanje profesionalne kvalifikacije i zakonske regulacije i na taj način osigurati zaštitu pacijenta.

Picerija i restoran

Jedan od razloga uvođenja licenciranja je i visok nivo zaštite pacijenata ne samo građana Crne Gore nego i kontinuirano pružanje fizioterapeutskih usluga strancima (Institut Igalo), koji dolaze iz zemalja gdje su visoki standardi fizioterapije i to je razlog više za održavanjem, provjeravanjem i podizanjem standarda u fizioterapiji.

– Svjedoci smo da se u javnosti intenzivnije pojavljuju osobe koje se predstavljaju fizioterapeutima (i medicinsko i ne-medicinsko osoblje) međutim te osobe ne posjeduju ni znanje, ni zvanje, niti vještine kojima edukovani fizioterapeuti uspješno rješavanju zdravstvene probleme. Fizioterapeuti primjenjuju fizioterapiju zasnovanu na dokazima. Fizioterapeutske vještine i znanja podliježu kontinuiranom praćenju novih naučnih dostignuća i neophodno je da fizioterapeuti prate nova dostignuća kako bi održali i unaprijedili kvalitet pruženih usluga – navode iz Udruženja fizioterapeuta Crne gore.

Zato je neophodno da i fizioterapeuti imaju obavezu licenciranja i relicenciranja u okviru Komore fizioterapeuta Crne Gore.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code