Osnovci i srednjoškolci se pripremaju za takmičenje u pružanju prve pomoći

Osnovci i srednjoškolci se pripremaju za takmičenje u pružanju prve pomoći

927
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

U prostorijama OO Crvenog krsta u Herceg Novom, večeras od 19 h počeće intenzivnije edukacije u pružanju prve pomoći. To je priprema za 45. opštinsko takmičenje u pružanju prve pomoći, koje bi trebalo da bude održano u maju.

Veliko interesovanje za obuku u pružanju prve pomoći iskazali su osnovci i srednjoškolci, kaže za Radio Jadran, koordinatorka CK, Mira Krsmanović:

Picerija i restoran

“OŠ Dašo Pavičić ima prijavljenih 7 ekipa, OŠ Milan Vuković 2 ekipe, OŠ Ilija Kišić jednu, OŠ Orjenski bataljon 2 ekipe, što znači da u kategoriji podmlatka za sada je prijavljeno 12 ekipa po 6 članova”, kazala je Krsmanović.

U kategoriji omladine, prijavljeno je 5 ekipa iz JU SMŠ Ivan Goran Kovačić.

Znanje i vještine u pružanju prve pomoći prenijeće im sertifikovani instruktori, prof Milica Kovačević i prof Zlata Crnogorčević. Osim radionica u Crvenom krstu, vježbe će biti održavane i u Osnovnim i Srednjoj školi, budući da je riječ o velikom broju polaznika.

Polaznici će biti upoznati sa vrstama povreda, načinom reanimacije, animiranjem, poligonima sa trijažama povreda i slično, sve po Pravilniku o organizaciji i načinu rada i sprovođenja aktivnosti Crvenog krsta Crne Gore.

Od 24. do 28. aprila u JU SMŠ Ivan Goran Kovačić, u saradnji sa izabranim ljekarima herecgnovskog Doma zdravlja biće održane obuke za davanje krvi – za I smjenu maturana od 12 – 13 h, a za II smjenu od 13 – 14 h.

Tokom sljedećeg mjeseca, tačnije 13. i 14. maja u prodajnim objektima marketa Voli u Igalu kod benzinske pumpe, kao i marketima Idea centar i Idea Zelenika planirana je sabirna akcija prikupljanja humanitarne pomoći za socijalno ugrožene građane pod sloganom “Nečije malo nekom je veliko”.  U njima će učestvovati 36 volontera Crvenog krsta. Akcije će se tokom ova dva dana odvijati od 9 – 17 h. Sva prikupljena pomoć biće dodijeljena najugroženijima, po spisku Centra za socijalni rad.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code