Osnovci iz Boke nagrađeni na konkursu “Naša mila Boko”

Osnovci iz Boke nagrađeni na konkursu “Naša mila Boko”

5
Podijeli

Na ovogodišnji tradicionalni likovno – literarni konkurs “Naša mila Boko” odazvalo se 100 učenika svih osnovnih škola iz Boke Kotorske, koji su poslali likovne radove, a 49 učenika iz novskih osnovnih škola oprobalo se u književnim radovima.

Idejni tvorac likovnog konkursa, galerista, filatelista i pomorski kapetan Tomo Katurić, dodijelio je nagrade za najbolja tri rada na likovnom konkursu u iznosu od po 100 američkih dolara. Takođe i slikarski pribor učeniku čiji rad je odabran za najbolje idejno rješenje, uz knjigu koju je poklonio JUK Herceg fest – “Skiciranje, crtanje i slikanje”.

Picerija i restoran

Tema likovnog konkursa je bila “Bajke mog djetinjstva”, a stručni žiri su činili: Anita Šimić i Vojislav Kilibarda-magistri likovnih umjetnosti i Tomo Katurić-galerista, filatelista i pomorski kapetan.
U kategoriji likovni rad, nagrađeni su: Dušan Vujičić, učenik VI razreda OŠ “Orjenski bataljon” (mentorka prof. Aleksandra Ćorović), Polina Manina, učenica VIII razreda, iz OŠ “Ilija Kišić” (mentorka prof. Suzana Vuksanović) i Boško Matović, učenik I razreda OŠ “Dašo Pavičić” (mentorka učiteljica Marica Bijelić).
Pohvalu za idejno rješenje rada dobila je učenica VIII razreda OŠ “Milan Vuković”, Ana Gubert (mentorka prof. Mila Mračević).

S obzirom na veliki broj kvalitetnih radova, žiri je izdvojio i radove učenica koje su pohvaljene, kao i knjigom “Akrilik slikanje”. To su radovi Teodore Barbić, učenica V razreda OŠ “Branko Brinić” iz Radovića i Aleksandre Jovanović, učenice IX razreda OŠ “Milan Vuković”.

Najbolje literarne radove na temu “Bajke u mom svijetu”, nagradila je Javna ustanova kulture Herceg fest uz podršku Sekretarijata za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg Novi, tabletom za prvonagrađeni rad i bluetooth zvučnicima za drugonagrađeni rad.

Stručni žiri u kojem su bili Olivera Doklestić-književnica, Špiro Živković-književnik i Ljubomir Ljubisavljević-profesor književnosti su odlučili da je najbolji rad u nižoj kategoriji, Sergeja Dragovića, učenika VI razreda OŠ “Dašo Pavičić” (mentorka prof. Sandra Seferović), dok je druga nagrada pripala Sofiji Vuičić, učenici VI razreda OŠ “Ilija Kišić” (mentorka prof. Tamara Komar).

Prvo mjesto u kategoriji viši razredi, žiri se odlučio da pripadne Kseniji Filipović, učenici VIII razreda OŠ “Ilija Kišić” (mentor prof. Tamara Komar), dok je drugonagrađeni rad pripao Ani Brajković, učenici VIII razreda OŠ “Ilija Kišić” (mentor prof. Tamara Komar).
Herceg fest je uz podršku Sekretarijata za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg Novi nagradio i profesore učenika koji su osvojili prva mjesta na konkursu.

5 Komentari

  • Ne odgovara na ovo radio Jadran nego organizator koji je inžinjerku direkorku vodovoda i popa zaposlenog u Herceg festu proglasio knjizevnicima. A oni stvarno i pisu nesto amaterski, ali su inzinjerka i pop, nisu knjizevnici. Po regulama Herceg festa i Sekretarijata za kulturu dobicemo mi jos knjizevnika, glumaca, slikara, cega hoces. A knjizevnik je onaj ko zivi sa pisanje i od pisanja i koga dijela svrstavaju u to zvanje. Kad bi pitala oboje ovdje pomnutih sta su po zanimanju ni jedno ti ne bi reklo da su knjizevnici, jer su posteni ljudi i ne kite se tudjim perjem. Ono cime se bave uzgred nije njihovo zanimanje niti ih Novljani po tome prepoznaju. A clanstvo u nekom od
   knjizevnih udruzenja ne daje pravo na status. Pitanje treba postaviti Sekretarijatu i Herceg festu a ne radio jadranu koji je samo prepisao saopstenje.

   5
   1

Ostavite komentar

*

code