Osnovci, nastavnici i roditelji iz Bijele za Ivu prikupili preko 1000 eura

Osnovci, nastavnici i roditelji iz Bijele za Ivu prikupili preko 1000 eura

4430
1
Podijeli

Učenici nižih razreda OŠ Orjenski bataljon u Bijeloj, zajedno sa roditeljima i profesoricom likovne kulture i asistentkinjom u nastavi, organizovali su danas humanitarnu akciju prikupljanja novčanih sredstava za liječenje male Ive Bijelić.

akcija-za-ivu-300916-2U četvoročasovnoj akciji koja je bila upriličena u školskom dvorištu prikupljeno je 1072,03 eura i 500 dinara, kazala nam je direktorica škole, Jarmila Radović:

Picerija i restoran

“Djeca su izrađivala čestitke, suvenire, razne predmete koji su bili motivacija za prikupljanje novčanih sredstava. Bilo je školjki, oslikanih kamenčića, ikebana od papira, pozivnica za učešće na sljedećim priredbama, zatim crteža, najviše prvaka koji su tek krenuli u školu i čitava atmosfera bila je zaista dirljiva”, kazala je Radovićka.

akcija-za-ivu-300916-1Već početkom sljedeće sedmice osnovci Orjenskog bataljona organizovaće novu humanitarnu akciju u područnoj jedinici u Kamenarima, u ponedjeljak  u 10 h, dok će se ista akcija održati i u srijedu od 10 h, u područnoj jedinici škole u Đenovićima i Baošićima.

akcija-za-ivu-300916-3“Osim prikupljanja novčanih sredstava, bilo je jako važno da su djeca i na djelu pokazala da od malih nogu u sebi imaju jako razvijen osjećaj da pomognu onome kome je pomoć neophodna. Pomoć je možda mala ali je sam čin velik”, smatra Jarmila Radović.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code