Osnovci posjetili SO Herceg Novi: Željeli bi jednog dana u odborničke klupe

Osnovci posjetili SO Herceg Novi: Željeli bi jednog dana u odborničke klupe

1895
9
Podijeli

Iako danas nije zasijedala lokalna Skupština u Novom, velika sala bila je puna radoznalih i politikom neopterećenih mališana. Na mjesta odobrnika sjeli su osnovci škole „Dašo Pavičić“, koje je dočekao predsjednik Skupštine opštine Herceg Novi, Andrija Radman.

skupstina-djaci-1 Učenici tri odjeljenja petog razreda posjetili su Opštinu kako bi obišli salu u kojoj se donose najvažnije odluke za naš grad, saznali više o tom procesu i ljudima koji u njemu učestvuju.  Predsjednik Skupštine opštine objasnio im je i kako se koristi sistem za glasanje.

Picerija i restoran

skupstina-djaci-2– Sve odluke se donose da biste vi mogli ljepše da živite u našem gradu, kazao im je Radman, koji je odgovarao  na brojna i raznovrsna pitanja. Među njima su : da li mogu da izglasaju da nemaju kontrolni, kako je to biti političar, ko su ljudi na fotografijama na zidu sale…

Na njegovo pitanje da li neko od djece ima želju da jednog dana sjedi u odborničkim klupama, mnogi su podigli ruke.

skupstina-djaci-3

Predsjednik Skupštine opštine poželio im je uspješnu školsku godinu i kazao da su vrata lokalne uprave otvorena za sve ideje koje će uljepšati život djeci Herceg Novog.

Ranije jutros za djecu svih razreda novskih škola Pozorište lutaka iz Niša odigralo je predstavu „Alisa u zemlji čuda“ u Dvorani Park. Ova predstava otvorila je peti Međunarodni festival lutkarstva u Poodgorici.

9 Komentari

 1. Opština,ne brini,tema im je približena mnogo bolje nego ono što im treba,tek ćeš kasnije da vidiš posljedice.Nas su nekad vodili na Perućicu i Ivanova korita,a ne u odborničke stolice,zato sad kad završe škole nose crvene kravate i napadaju narod…
  0  0
 2. Naravno da bi svi u odbornike kad čuju što se doma priča,ali bi im bolje bilo da se pušte toga i da uče što više,pa će lako da nađu teži i bolji rad.
  0  0
 3. Da u pravu je novinar Radio Jadrana kada je u tekstu napisao da se u Skupstinskoj Sali donose najvaznije odluke za nas grad, ali djeci, buducim liderima i ambasadorima Herceg Novog treba pokazati i onu drugu stranu medalje, pa im objasniti da su u toj istoj sali odigrane mnoge prljave i necasne igre, koje su protiv njihove srecne i prosperitetne buducnosti. Bio jednom jedan Njegos i napisao Gorski Vijenac, a u njemu izmedju ostalog i najtacniju formulu za zivot. Kod nas se obicno i jos uvjek pominje samo medna strana zivota…!
  0  0
 4. Daso Pavicic ima 6 odjeljenja V razreda. Valjda ce i preostala 3 imati istu priliku ?!
  Tim prije sto nacin na koji je tema “opstine” obradjena u njihovom udzbeniku iz poznavanja drustva, im nimalo ne priblizava ovu temu.
  0  0

Ostavite komentar

*

code